Το πρώτο ογκομετρικό βίντεο πραγματικού NBA αγώνα είναι ό,τι πιο περίεργο θα δείτε σήμερα

Πραγματικότητα ή video game;
17 Μαρτίου 2022 12:21
Το πρώτο ογκομετρικό βίντεο πραγματικού NBA αγώνα είναι ό,τι πιο περίεργο θα δείτε σήμερα

Πριν μερικές ώρες ολοκληρώθηκε ο NBA αγώνας των Brooklyn Nets εναντίον των Dallas Mavericks, ο οποίος ήταν ιδιάζουσας σημασίας από τεχνολογικής άποψης. Συγκεκριμένα, το ESPN μετάδωσε για πρώτη φορά μια ολόκληρη αναμέτρηση από την αρχή μέχρι το τέλος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3D ψηφιακής απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο NBA CourtView.

Τι ακριβώς είναι, όμως, το NBA CourtView;

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ως βάση του χρησιμοποιεί την Free-Viewpoint Video τεχνολογία της Canon, η οποία αξιοποιεί 110 κάμερες που είναι τοποθετημένες περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και καταγράφουν τις κινήσεις των παικτών.

Έπειτα, τα δεδομένα συνδυάζονται σε πραγματικό χρόνο με 3D μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί εκ των προτέρων για τον κάθε παίκτη και γίνεται render από μια μηχανή γραφικών ένα βίντεο που θυμίζει εξαιρετικά πολύ την πασίγνωστη σειρά παιχνιδιών NBA 2K.

Έτσι, οι χειριστές της ψηφιακής κάμερας μπορούν να δείξουν τη δράση που λαμβάνει χώρα σε πραγματικό χρόνο στο γήπεδο από κάθε οπτική γωνία, σχεδόν σα να πετάνε ένα αόρατο drone μέσα στο παρκέ.

Παρά τα μερικά glitches και artifacts που έχει ακόμα η τεχνολογία, το τελικό αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακό. Αν η απεικόνιση βελτιωθεί περαιτέρω, σε λίγο θα δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Tags: