Η νέα λειτουργία του Android θα σας λέει πότε έχετε κομμένο USB καλώδιο

Για να λυθούν τα περισσότερα προβλήματα του Android Auto
17 Μαρτίου 2022 11:13
Η νέα λειτουργία του Android θα σας λέει πότε έχετε κομμένο USB καλώδιο

Όπως φαίνεται, τα χαλασμένα USB καλώδια που είτε δε φορτίζουν είτε δε μεταφέρουν σωστά δεδομένα είναι ένα πάρα πολύ συχνό φαινόμενο, σε βαθμό που η Google ετοίμασε ένα ειδικό εργαλείο για να ενημερώνει τους κατόχους Android συσκευών αν το καλώδιο τους έχει κάποιο θέμα.

Συγκεκριμένα, η Google πρόσθεσε το νέο της USB Startup Diagnostics εργαλείο στη τελευταία έκδοση του Android Auto (7.5.121104), της ειδικής εφαρμογής της για να συνδέετε το κινητό σας στο αυτοκίνητό σας. Το εν λόγω εργαλείο ελέγχει αν το smartphone μπορεί να στείλει δεδομένα μέσα από το USB καλώδιο, κάτι που ενδέχεται να μην είναι εφικτό αν έχει συνδεθεί στη λάθος θύρα του αυτοκινήτου ή αν το καλώδιο είναι μη συμβατό ή κατεστραμμένο ή αν η θύρα στο τηλέφωνο έχει κάποιο πρόβλημα.

Πέρα από το εργαλείο που ετοίμασε, η Google προτείνει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το καλώδιο που ήρθε μαζί με τη συσκευή τους ή κάποιο που δεν ξεπερνά σε μήκος τα 90 εκατοστά. Παράλληλα, η εταιρία αποτρέπει τους χρήστες από το να χρησιμοποιούν προεκτάσεις ή USB Hubs, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των προβλημάτων του Android Auto προκαλείται από προβλήματα με τη USB σύνδεση.

Φυσικά, το να έχει κάποιος το σωστό καλώδιο δεν είναι πάντα και η ευκολότερη υπόθεση. Στην αγορά υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός από USB καλώδια διαφορετικής ποιότητας και προδιαγραφών που δεν είναι όλα συμβατά με το Android Auto. Μάλιστα, τα περισσότερα κινητά περιλαμβάνουν πλέον στη συσκευασία τους καλώδια με USB-C απολήξεις και στις δύο άκρες τους, την ώρα που λίγα οχήματα έχουν τέτοιες θύρες, κάνοντας τον πονοκέφαλο μεγαλύτερο. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως το νέο διαγνωστικό εργαλείο της Google θα κάνει την εύρεση του σωστού καλωδίου ευκολότερη.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν το εργαλείο αυτό θα γίνει ευρέως διαθέσιμο ως χαρακτηριστικό του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος ή αν θα παραμένει απλά μια λειτουργία του Android Auto.

Tags: