Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το εντυπωσιακό εσωτερικό του ηλεκτρικού 2023 EQS SUV της

Δείτε τις πρώτες εικόνες
16 Μαρτίου 2022 20:53
Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το εντυπωσιακό εσωτερικό του ηλεκτρικού 2023 EQS SUV της

Η πασίγνωστη γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz μόλις αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του επερχόμενου ηλεκτρικού 2023 EQS SUV της, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως στις 19 Απριλίου.

Η καμπίνα του εν λόγω αυτοκινήτου διατηρεί τα περισσότερα χαρακτηριστικά του ήδη υπάρχοντος EQS, με την προαιρετική MBUX Hyperscreen οθόνη των 56 ιντσών που καλύπτει το ταμπλό από άκρη σε άκρη να κλέβει για άλλη μια φορά την παράσταση. Αυτή περιλαμβάνει και ένα OLED πάνελ των 12.3 ιντσών, για να μπορεί να παρακολουθήσει βίντεο περιεχόμενο ο συνοδηγός ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται. Το αξιοσημείωτο είναι πως αν η ενσωματωμένη εσωτερική κάμερα πιάσει τον οδηγό να κοιτάζει το συγκεκριμένο panel, μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητά του για να συγκεντρωθεί ξανά στο δρόμο. Πέρα από την εντυπωσιακή οθόνη και ο ήχος εντός του αυτοκινήτου εντυπωσιάζει, αφού η Mercedes έχει ενσωματώσει ηχοσύστημα Dolby Atmos προδιαγραφών.

Συνολικά η καμπίνα κάνει χρήση τόσο δέρματος όσο και ξύλου, για να δώσει μια πιο “lounge” αίσθηση. Η Mercedes επισημαίνει πως οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ επτά διαφορετικών χρωματικών συνδυασμών, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και η επιλογή για τρίτη σειρά καθισμάτων, με το όχημα να μπορεί να μεταφέρει έτσι 7 επιβάτες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως το EQS θα έρχεται και με σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα, για να αποτρέπει την είσοδο γύρης και σκόνης στην καμπίνα.

Τέλος, η εταιρία προέβη και σε μερικές ανακοινώσεις σχετικά με την κατασκευή των οχημάτων της εν λόγω σειράς. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός κολοσσός αποκάλυψε ότι θα παράγει τις μπαταρίες για τα EQS SUVs (και τα EQE SUVs) της σε ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην κομητεία Bibb στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, δημιουργώντας έτσι έως και 600 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η εταιρεία θα συναρμολογεί τα εν λόγω οχήματα στο ήδη υπάρχον εργοστάσιό της στην κοντινή πόλη Tuscaloosa.