Έως και 1000 άνθρωποι ίσως χάσουν τη δουλειά τους από την κατάρρευση του Nvidia – ARM deal

Επηρεάζοντας εργαζομένους σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο
16 Μαρτίου 2022 20:26
 Έως και 1000 άνθρωποι ίσως χάσουν τη δουλειά τους από την κατάρρευση του Nvidia – ARM deal

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ του Telegraph και του Bloomberg, έως και 1000 εργαζόμενοι της ARM θα χάσουν τη δουλειά τους. Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει υπαλλήλους της εταιρίας τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και έρχεται μετά την κατάρρευση του κολοσσιαίου deal εξαγοράς από την Nvidia, το οποίο τελικά ναυάγησε εξαιτίας σημαντικών προκλήσεων σε νομικό επίπεδο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο νέος CEO της ARM, Rene Haas, ανακοίνωσε μέσω ενός υπομνήματος πως περίπου 12 με 15% του εργατικού δυναμικού θα πρέπει να απολυθεί, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρίας να μειωθούν τα έξοδα.

Μάλιστα, η εταιρία εξέδωσε και μια δημόσια ανακοίνωση σχετικά με την απόφασή της, τονίζοντας:

Όπως κάθε επιχείρηση, η ARM συνεχώς εξετάζει τα πλάνα της για να διασφαλίσει ότι έχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ κόστους και ευκαιριών. Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει απολύσεις σε όλο το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της ARM.

Για την ιστορία, η Softbank (μητρική εταιρία της ARM) είχε συμφωνήσει να πουλήσει την ARM στη NVIDIA σε ένα κολοσσιαίο deal συνολικής αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση τις τιμές των μετοχών της εταιρίας το 2020. Εάν η εξαγορά είχε ολοκληρωθεί, θα ήταν η μεγαλύτερη στον τομέα των chips μέχρι σήμερα και η αξία της θα έφτανε ίσως και τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια με τα τωρινά δεδομένα.

Ωστόσο, η συμφωνία κατέρρευσε τον Φεβρουάριο, λόγω της έντονης αντίθεσης των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, και διάφοροι συντελεστές του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων πελατών της ARM, όπως η Qualcomm και η Microsoft, εξέφρασαν την αντίθεσή τους, επικαλούμενοι ανησυχίες ότι η NVIDIA υπάρχει το ενδεχόμενο να εμποδίσει την ARM από τα να παρέχει μελλοντικά άδειες για τα σχέδιά της.

Ως αποζημίωση, η NVIDIA θα καταβάλει στη Softbank 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον ο ιαπωνικός όμιλος θα προχωρήσει με το ‘plan b’ του που ήταν η ένταξη στο χρηματιστήριο.

Tags: