Ρωσίδες influencers βάζουν τα κλάματα για το Instagram ban του Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχουν όμως και πραγματικές επιπτώσεις
15 Μαρτίου 2022 09:49
Ρωσίδες influencers βάζουν τα κλάματα για το Instagram ban του Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Μερικές από τις πιο γνωστές Ρωσίδες influencers ξέσπασαν σε κλάματα μπροστά στην κάμερα, για το ban του Πούτιν στο Instagram. Η υπηρεσία αποκλείστηκε από τη Ρωσία από χτες Δευτέρα, ως αντίδραση για την “υποκίνηση βίας εναντίον των Ρώσων”. Λίγο πριν το ban αρκετοί influencers ανέβασαν videos για να αποχαιρετήσουν το κοινό τους.

Δε φοβάμαι να παραδεχτώ πως δε θέλω να σας χάσω. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον. Απλά μοιράστηκα τη ζωή μου, τη δουλειά μου και την ψυχή μου. Δε τα έκανα όλα αυτά ως δουλειά, είναι κομμάτι της ψυχής μου. Νιώθω σαν να μου στερούν ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου και της ζωής μου. – Olga Buzova, 36, 23.3 εκατομμύρια ακόλουθοι

Οι πιο ακραίες αντιδράσεις των influencers καταδικάστηκαν από μία μεγάλη μερίδα των ακολούθων, οι οποίοι τόνιζαν πως στην Ουκρανία πεθαίνουν παιδιά και οι ίδιες κλαίνε λόγω του Instagram. Οι περισσότερες ανακοινώσεις Ρώσων influencers ήταν πιο μετρημένες, αποχαιρετώντας το κοινό τους στην πλατφόρμα και καλώντας τους να τους ακολουθήσουν στη ρωσική πλατφόρμα VK και στο Telegram, ή τους παρότρυναν να κατεβάσουν κάποιο VPN πρόγραμμα για να παρακάμψουν το ban.

Ωστόσο υπήρχαν και αυτοί που προειδοποίησαν πως το ban δεν αφορά μόνο τους influencers αλλά και τη φίμωση αντιφρονούντων που τάσσονται κατά του πολέμου.

 

Μεγάλο πλήγμα δέχονται και οι μικρές επιχειρήσεις καθώς σχεδόν οι μισές από αυτές βρίσκονται στο Instagram και στο WhatsApp.