Νέα καραντίνα στην Κίνα κλείνει τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση της Foxconn

Και αναμένεται να επηρεάσει τόσο την Apple όσο και την Samsung
14 Μαρτίου 2022 10:55
Νέα καραντίνα στην Κίνα κλείνει τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση της Foxconn

Ο κολοσσιαίος όμιλος κατασκευής ηλεκτρικών ειδών Foxconn, καθώς και άλλοι κατασκευαστές, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις γραμμές παραγωγής τους στην μεγάλη κινεζική πόλη Σεντζέν, εξαιτίας του μερικού lockdown που επέβαλαν οι τοπικές αρχές έπειτα από την πρόσφατη αύξηση των COVID-19 κρουσμάτων.

Αναλυτικότερα, όλες οι επιχειρήσεις της πόλης που δεν παρέχουν κάποια απαραίτητη υπηρεσία αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη λειτουργία τους και όλοι οι 17 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης θα κάνουν test COVID-19, έπειτα από την αναφορά 60 νέων μολύνσεων την Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η πόλη Σεντζέν είναι κάτι σαν hub τεχνολογίας στην Κίνα, αφού τεράστιοι κολοσσοί του τομέα, όπως η Huawei, η Oppo και η Tencent εδρεύουν εκεί. Βέβαια, τα προσωρινά εμπόδια για την Foxconn μπορούν να μεταφραστούν σε προβλήματα και για αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple, καθώς και για την κορεατική Samsung, αφού πρόκειται για τον σημαντικότερο προμηθευτή τους.

Αναλυτικότερα, η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο και η βάση της Σεντζέν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην χώρα και μέχρι νεοτέρας η εταιρία θα κλείσει τα Longhua και Guanlan εργοστάσια της.

Το πόσο θα επηρεάσει αυτό την Apple, την Samsung και τις υπόλοιπες εταιρίες που βασίζονται στην Foxconn μένει να το δούμε. Ωστόσο, η πανδημία φαίνεται πως ταλαιπωρεί εκ νέου την Κίνα και κατ’ επέκταση τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και τις διάφορες εταιρίες τεχνολογίας, αφού συγχρόνως αντίστοιχα μέτρα ξεκίνησαν και στην Σαγκάη, η οποία φιλοξενεί τη σημαντική εταιρία κατασκευής chips SMIC.