Η Microsoft αλλάζει το όνομα του Windows Media Player

Νέο κύμα αλλαγών στα Windows 11
09 Μαρτίου 2022 21:59
Η Microsoft αλλάζει το όνομα του Windows Media Player

Πρόσφατα τα Windows 11 έλαβαν μια μεγάλη ενημέρωση, στο πλαίσιο της οποίας η Microsoft αντικατέστησε το Groove Music που υπήρχε από το μακρινό πλέον 2013 και τα Windows 8, με μια ολοκαίνουργια εφαρμογή, η οποία ονομάζεται απλά Media Player.

Αυτό φαίνεται πως προκάλεσε κάποια σύγχυση στους χρήστες, αφού το όνομα μοιάζει αρκετά με το Windows Media Player, μια ακόμη ενσωματωμένη εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο και αρχείων ήχου που υπάρχει στα Windows με την ίδια περίπου μορφή από το 2001 και τα Windows XP. Θέλοντας, λοιπόν, να κάνει τις δύο εφαρμογές να ξεχωρίζουν περισσότερο, η Microsoft αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του Windows Media Player σε Windows Media Player Legacy, δηλώνοντας έτσι ξεκάθαρα πως πρόκειται για λογισμικό που δεν υποστηρίζεται πλέον.

Η αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται στη νέα preview έκδοση των Windows 11 και σύντομα θα γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες. Συγχρόνως, το ίδιο update προσθέτει ως προεγκατεστεμένη εφαρμογή το video edition εργαλείο Clipchamp, περισσότερα για το οποίο μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ, καθώς και το Microsoft Family, το οποίο περιλαμβάνει διάφορα εργαλεία ελέγχου για τους γονείς.

Συγχρόνως, και η εμπειρία αναζήτησης θα αλλάξει ριζικά στα Windows 11, χάρη στα νέα Search highlights που θα προσφέρουν στους χρήστες διάφορες πληροφορίες πριν κάνουν κάποια αναζήτηση, όπως τα trends της περιόδου, η γιορτή της ημέρες κ.α.

Τέλος, η Microsoft αποφάσισε μετά από χρόνια να ανανεώσει και την ουρά εκτύπωσης, η οποία σχεδιάστηκε εκ νέου για να συμβαδίζει με τα πρότυπα των Windows 11.