Samsung και Microsoft σταματούν τις πωλήσεις στη Ρωσία

Μετά από αίτηση της Ουκρανίας
05 Μαρτίου 2022 09:11
Samsung και Microsoft σταματούν τις πωλήσεις στη Ρωσία

Μετά την Apple, δύο ακόμα τεχνολογικοί κολοσσοί σταματούν τις πωλήσεις στη Ρωσία λόγω του πολέμου με την Ουκρανία. Συγκεκριμένα η Samsung ανακοίνωσε πως σταματά τις εξαγωγές στη Ρωσία και πως παρακολουθεί την περίπλοκη κατάσταση, ενώ δωρίζει $6 εκατομμύρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, με το $1 εκατομμύριο να είναι ηλεκτρονικά προϊόντα. Η παύση εξαγωγών συμπεριλαμβάνει όλα τα Samsung προϊόντα, smartphones, chips τηλεοράσεις και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Η Samsung είναι η κορυφαία εταιρία smartphone στη Ρωσία με 30% μερίδιο αγοράς, ενώ διαθέτει και εργοστάσιο παραγωγής τηλεοράσεων στη χώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Microsoft η οποία σταματά όλες τις νέες πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρωσία, ενώ σταματά και “πολλές πλευρές” των επιχειρήσεών της εκεί για να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις που επιβάλουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Microsoft όπως και στις περισσότερες χώρες έτσι και στη Ρωσία, παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του computing με τα Windows, Office και τις cloud υπηρεσίες του Azure. Οι υπάρχοντες χρήστες δε θα χάσουν την πρόσβασή τους, ωστόσο θα υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος θέλει να αγοράσει νέο προϊόν ή να ανανεώσει τη συνδρομή του.