Sony και Honda θα συνεργαστούν για φτιάξουν μαζί ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με το πρώτο μοντέλο να καταφθάνει το 2025
04 Μαρτίου 2022 13:28
Sony και Honda θα συνεργαστούν για φτιάξουν μαζί ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Sony και η Honda, δύο ιαπωνικοί κολοσσοί του χώρου της τεχνολογίας και των αυτοκινήτων αντίστοιχα, ανακοίνωσαν πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα. Αναλυτικότερα, μαζί θα δημιουργήσουν μια νέα εταιρία, η οποία θα σχεδιάζει και θα πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής το φιλόδοξο εγχείρημα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης που εκφράζει τις προθέσεις τους. Το πλάνο θέλει τη νέα αυτή εταιρία, η οποία ακόμη δεν έχει τελικό όνομα, να δημιουργείται φέτος, με τις πωλήσεις του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της να είναι προγραμματισμένες για το 2025.

Με αφορμή την σημαντική αυτή συνεργασία, ο CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας:

Ο στόχος της Sony είναι να «γεμίσει τον κόσμο με συναίσθημα μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας». Μέσω αυτής της συμμαχίας με τη Honda, η οποία έχει συσσωρεύσει εκτεταμένη παγκόσμια εμπειρία και επιτεύγματα στην αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζει να κάνει επαναστατικές προόδους σε αυτόν τον τομέα, σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το όραμά μας και «να κάνουμε τον χώρο της αυτοκίνησης πιο συναισθηματικό», συμβάλλοντας στην εξέλιξή του με επίκεντρο την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα.

Από την άλλη, ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe, επισήμανε:

Αυτή η νέα εταιρίας θα έχει ως στόχο να σταθεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της εξέλιξης και της επέκτασης της κινητικότητας σε όλο τον κόσμο, ακολουθώντας μια ευρεία και φιλόδοξη προσέγγιση για τη δημιουργία αξίας που υπερβαίνει τις προσδοκίες και τη φαντασία των πελατών. Θα το κάνουμε αυτό αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής και την γενικότερη τεχνογνωσία της Honda σε σχέση με το περιβάλλον και την ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα ευθυγραμμίσουμε τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα και των δύο εταιρειών. Μπορεί και η Sony και η Honda να είναι εταιρείες που έχουν πολλές ιστορικές και πολιτιστικές ομοιότητες, ωστόσο οι τομείς της τεχνολογικής μας εξειδίκευσης είναι πολύ διαφορετικοί. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αυτή η συμμαχία που ενώνει τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών μας θα ανοίξει πολλές πιθανότητες για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Για την ιστορία, η Sony είχε δείξει εδώ και καιρό τις προθέσεις της, κάνοντας την αρχή με την παρουσίαση του concept αυτοκινήτου Vision-S το 2020.