33χρονος απήγαγε και βίασε 13χρονη που παρέσυρε στο Roblox

Το κορίτσι σώθηκε τελικά
04 Μαρτίου 2022 10:57
33χρονος απήγαγε και βίασε 13χρονη που παρέσυρε στο Roblox

Μία 13χρονη επέστρεψε τελικά στο σπίτι της αφού είχε απαχθεί από έναν 33χρονο που γνώρισε στο παιδικό game Roblox. Ο Howard Graham χρειάστηκε μόλις δύο μέρες επικοινωνίας μέσω του παιχνιδιού για να πείσει την 13χρονη να εγκαταλείψει το σπίτι της στο Kansas των ΗΠΑ και να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Τελικά κατέληξαν στο σπίτι του Graham στην επαρχία Clayton της Georgia, 1.500 χιλιόμετρα μακριά.

Η αστυνομία ανέφερε πως στη διάρκεια των επόμενων ημερών, το κορίτσι βιάστηκε επανειλημμένα. Τελικά, κατάφερε να στείλει τη διεύθυνση που βρισκόταν στη μητέρα της, μέσω μηνύματος στο Roblox. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Graham, ο οποίος τα ομολόγησε όλα και κατηγορείται για απαγωγή, βιασμό και σωματεμπορία.

Το Roblox είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο για παιδιά, με πάνω από 150 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες. Ωστόσο δέχεται σφοδρή κριτική για την έλλειψη ελέγχου.

Οι γονείς δεν καταλαβαίνουν. Νομίζουν πως τα παιδιά τους παίζουν με άλλα παιδιά. Όχι, παίζουν με ανθρώπους-αρπακτικά. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που βρήκαμε αυτό το κορίτσια και είναι ζωντανό για να είμαι ειλικρινής. – John Ivey, Διοικητής αστυνομικού τμήματος

Το Roblox μέσω εκπροσώπου δήλωσε “βαθιά λύπη” για το περιστατικό και πως θα συνεργαστεί με την έρευνα των αρχών.

Έχουμε συστήματα ασφαλείας και μία ομάδα χιλιάδων moderators που οποίοι εφαρμόζουν αυστηρές προδιαγραφές κοινότητας στο Roblox, με μηδενική ανοχή σε σεξουαλικό περιεχόμενο κάθε είδους. Η ασφάλεια στο Roblox είναι στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε.