Πώς τα πάει στις πτώσεις το νέο Galaxy S22 σε σχέση με το iPhone 13; (ΒΙΝΤΕΟ)

Galaxy S22 vs iPhone 13
01 Μαρτίου 2022 09:14
Πώς τα πάει στις πτώσεις το νέο Galaxy S22 σε σχέση με το iPhone 13; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Galaxy S22 σειρά της Samsung διαθέτει για προστασία Gorilla Glass Victus+ εμπρός και πίσω προστατεύοντάς το επαρκώς από γρατζουνιές. Οι πτώσεις των τηλεφώνων είναι διαφορετική υπόθεση όμως και φαίνεται να είναι πιο επιρρεπές στις πτώσεις σε σχέση με την iPhone 13 σειρά της Apple, σύμφωνα πάντα με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το Allstate Protection Plans.

Το εν λόγω YouTube κανάλι δοκιμάζει τις αντοχές στις πτώσεις σε αρκετά smartphones και τώρα επέστρεψε με νέο βίντεο που αφορά τα Samsung Galaxy S22, S22+ και S22 Ultra. Αξίζει να αναφερθεί πως το Allstate κάνει τα ίδια drop tests στα τηλέφωνα, για να προσδιορίσει τον βαθμό ζημιάς στο μπροστινό, στο πίσω και στο πλάι μέρος, όταν μια συσκευή χτυπά στο έδαφος. Όπως θα δείτε και εσείς στα βίντεο παρακάτω, φαίνεται πως και φέτος, η iPhone 13 σειρά της Apple είναι πιο ανθεκτική.

Αρχικά, όταν τα S22 έπεσαν με την οθόνη να κοιτάζει τους προς τα κάτω, από σχεδόν δύο μέτρα ύψος, δέχτηκαν “σοβαρή ζημιά” στις γωνίες κυρίως. Συγκριτικά, όταν το Allstate Protection Plans δοκίμασε το ίδιο τεστ στα iPhone 13 τον Σεπτέμβριο, τα πήγαν καλύτερα, από τη συγκεκριμένη πτώση, ραγίζοντας λίγο από τη 2η δοκιμή.

Το τεστ αυτό έγινε και με την πίσω πλευρά των S22, όπου εδώ τα πράγματα ήταν κάπως χειρότερα, καθώς όλα τα μοντέλα ράγισαν-έσπασε το γυαλί στο πίσω μέρος τους, παρόλο που λειτουργούσαν κανονικά και το περίβλημα στις κάμερες παρέμεινε ως είχε. Στην ίδια δοκιμή είδαμε το iPhone 13 να επιβιώνει από δύο πτώσεις, καταλήγοντας με μικρές ρωγμές κατά μήκος της κάμερας και στις γωνίες μετά όμως από την τρίτη πτώση, ενώ το πίσω γυαλί του iPhone 13 Pro έσπασε παρόμοια με τα S22.

Τέλος, έγινε δοκιμή και στα πλάγια των S22, τα οποία επιβίωσαν με μικρές ζημιές, ενώ το κυρτό γυαλί του S22 Ultra έσπασε στις γωνίες και κατά μήκος της οθόνης. Όλα τα smartphone παρέμειναν λειτουργικά.