Το Reddit έπαθε Instagram με τη νέα του Discover καρτέλα

Αλλαγές για τη mobile εφαρμογή της πλατφόρμας
25 Φεβρουαρίου 2022 20:01
Το Reddit έπαθε Instagram με τη νέα του Discover καρτέλα

Η mobile εφαρμογή του Reddit θα αποκτήσει ένα καινούργιο feed, το οποίο θυμίζει αρκετά το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Ο λόγος γίνεται για την καινούργια “Discover” καρτέλα, η οποία θα φιλοξενεί περιεχόμενο όπως εικόνες, GIFs και videos, τα οποία θα προτείνονται στον χρήστη ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.

Αναλυτικότερα, είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια που μια νέα ενότητα προστίθεται στην εφαρμογή του Reddit και ο στόχος της είναι πολύ συγκεκριμένος. Όπως επισημαίνει ο Jason Costa, director of product for content and communities του Reddit, μέσα από το Discover κάποιος θα μπορεί να εξερευνά γωνίες της πλατφόρμας που μέχρι πρότινος ίσως να του ήταν άγνωστες, με περιεχόμενο που δύσκολα θα συναντούσε την αρχική σελίδα ή στο r/popular.

Σημειώνεται πως το Reddit θα παραμείνει μια εμπειρία που βασίζεται κυρίως στο κείμενο, ωστόσο το νέο feed μπορεί να προσελκύσει και κόσμο που δε θέλει απαραίτητα να διαβάσει κάτι, αλλά προτιμά να χαζεύει περιεχόμενο όσο 'scrollάρει'. Έτσι, ο τεράστιος κατάλογος από εικόνες, memes, GIFs και βίντεο που μοιράζονται καθημερινά οι χρήστες και δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην αρχική σελίδα, θα γίνει πλέον πιο προσβάσιμος. 

Η ροή αυτή θα είναι εξατομικευμένη για τον κάθε χρήστη και θυμίζει πρακτικά την Explore καρτέλα του Instagram. Επομένως, να αναφερθεί πως οι νέοι χρήστες ή τα άτομα που δεν είναι συνδεδεμένα θα βλέπουν περιεχόμενο που μπορεί να είναι δημοφιλές στην υπηρεσία ή που έχει μεγάλο engagment. Από την άλλη, οι συνδεδεμένοι, τακτικοί χρήστες θα βλέπουν προτάσεις με βάση τα subreddit που ακολουθούν και ανάλογα τον τύπο περιεχομένου στο οποίο αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο.

Tags: