Θα μένατε εκτός των social media για 6 χρόνια με έπαθλο $1.800 δολάρια;

Μια μητέρα έβαλε challenge στο γιο της και εκείνος το τήρησε
24 Φεβρουαρίου 2022 16:22
Θα μένατε εκτός των social media για 6 χρόνια με έπαθλο $1.800 δολάρια;

Αν κάποιος σας έλεγε πως θα σας πλήρωνε $1.800 δολάρια (ή περίπου €1.600) για να μείνετε εκτός των social media για έξι χρόνια, θα το κάνατε;

Μια μητέρα από τις ΗΠΑ ονόματι Lorna Goldstrand Klefsaas σκέφτηκε ακριβώς αυτό και το έθεσε ως challenge στον τότε 12 χρονών γιο της Sivert, ζητώντας του να μην έχει επαφή με οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο μέχρι να κλείσει τα 18 του χρόνια. Την ημέρα των γενεθλίων του και εφόσον τηρούσε την υπόσχεσή του θα του έδινε τα μετρητά στα 18α γενέθλιά του. 

Ο Sivert σκέφτηκε πως ήταν φοβερή ιδέα και το έπαθλο φυσικά που θα λάμβανε και όπως λέει στο CNN: "Σκέφτηκα, σιγά τι είναι 6 ακόμη χρόνια;". Η Lorna είχε ακούσει στο ραδιόφωνο για ένα παρόμοιο challenge που έβαζαν γονείς στα παιδιά τους, το "16 for 16" όπου μόλις γινόντουσαν 16 και εφόσον έμεναν μέχρι τότε εκτός των social media θα τους έδιναν $1.600 δολάρια ως έπαθλο. Η μητέρα του Sivert πήρε την ιδέα και της έβαλε περισσότερη πρόκληση αλλά και έπαθλο ανεβάζοντας κατά δύο τα χρόνια και κατά $200 την αμοιβή. 

Ένας από τους λόγους που την ώθησαν να θέσει αυτό το challenge επίσης, σύμφωνα με την Lorna, ήταν όταν είδε πως οι κόρες της είχαν απορροφηθεί από τα social media και τα feeds τους. "Είχαν επίπτωση στη διάθεσή τους, στις φιλίες τους, μια καταθλιπτική κατάσταση." λέει στο CNN και πήρε το τηλέφωνο από τα χέρια της κόρης της, μια κίνηση για την οποία αργότερα την ευχαρίστησε. 

Τελικά τα κατάφερε και στις 19 Φεβρουαρίου 2022 πήρε το έπαθλό του και φυσικά τράβηξε μια φωτογραφία με αυτό. Ο Sivert δηλώνει κιόλας πως δεν ήταν τόσο δύσκολο να ζήσει χωρίς την παρουσία των κοινωνικών δικτύων στη ζωή του και δεν το σκεφτόταν και πολύ κατά τη διάρκεια των 6 ετών, καθώς από πριν δεν τα χρησιμοποιούσε και τόσο. 

Βέβαια παραδέχεται ότι: 

Δε θα πω πως δεν υπήρξε στιγμή που νόμιζα ότι θα λυγίσω. Όσο το συνέχιζα όμως τόσο πιο πολύ το έκανα από θέμα υπερηφάνειας. 

Είχε ζητήσει μάλιστα από τους φίλους του να τον ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα ή ό,τι σημαντικό συνέβαινε και αναφέρει ότι "Απέφυγα έτσι το αχρείαστο δράμα που υπήρχε εκεί", ενώ μπόρεσε να εστιάσει περισσότερο στους βαθμούς του και στο αγαπημένο του άθλημα.  

Όντας πλέον πλουσιότερος κατά $1.800 δολάρια ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα τα κάνει, όμως αποφάσισε ποιο θα είναι το πρώτο του βήμα στα social media, να ανοίξει λογαριασμό στο Instagram. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως η μητέρα του Lorna μοιράστηκε στο Facebook της την επιτυχία του γιου της για αυτό το challenge. Η ίδια της τονίζει ότι: 

Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση ενάντια στα social media, αλλά υπέρ της υγιής χρήσης τους. Δε θα έπρεπε να αφήνεσαι σε αυτά, να σε καταβάλλουν, να σε εθίσουν ή να σε επηρεάζουν το τι ποστάρει ο κόσμος.