Η Audi θα φέρει 5G δικτύωση στα οχήματά της το 2024

Για αρχή στις Ηνωμένες Πολιτείες
23 Φεβρουαρίου 2022 17:31
Η Audi θα φέρει 5G δικτύωση στα οχήματά της το 2024

Η Audi Αμερικής ανακοίνωσε πως σκοπεύει να συνεργαστεί με τη Verizon για να προσθέσει 5G στα οχήματά της μέχρι το 2024. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, η βελτιωμένη δικτύωση θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση για το λογισμικό των αυτοκινήτων της, πλοήγηση με περισσότερη ακρίβεια και γρηγορότερες streaming δυνατότητες για μουσική και βίντεο.

Περνώντας στις λεπτομέρειες, η Audi θα υιοθετήσει την 5G Ultra Wideband της αμερικανικής εταιρίας τηλεπικοινωνίων για τα μοντέλα της που θα πωλούνται στις ΗΠΑ από το 2024. Αυτό θα της επιτρέψει να φέρει μελλοντικά και νέα χαρακτηριστικά, όπως νέες λειτουργίες υποβοήθησης οδήγησης, επαυξημένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και άλλες καινοτομίες που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση.

Η ανακοίνωση της Audi επισημαίνει μάλιστα πως η γερμανική εταιρία ήταν μια από τις πρώτες του χώρου που έφερε προηγμένα χαρακτηριστικά δικτύωσης, όπως το εντός οχήματος Wi-Fi και το 4G LTE, ξεκινώντας με το Audi A3 sedan του 2015. Σε σχετική δήλωση, λοιπόν, ο senior VP of product planning, Filip Brabec, τόνισε:

Θα είμαστε από τους πρώτους που θα φέρουν την επόμενη γενιά συνδεσιμότητας στους πελάτες μας στις ΗΠΑ.

Για την ιστορία, το 5G είναι η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας των κυψελοειδών δικτύων και υπόσχεται έως και 100 φορές γρηγορότερες ταχύτητες από το 4G. Για την ώρα έχει αξιοποιηθεί από πολλούς κατασκευαστές smartphones και παρόχους κινητής τηλεφωνίας, αλλά σίγουρα η ευρύτερη υιοθέτησή του παίρνει περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από την Audi και άλλες εταιρίες, όπως οι Chevrolet, Buick και Cadillac, έχουν ανακοινώσει ήδη 5G χαρακτηριστικά για το επόμενα οχήματά τους, οπότε μένει να δούμε πως η νέα αυτή τεχνολογία θα επηρεάσει το μέλλον της αυτοκίνησης.

Tags: