Τα Tesla αυτοκίνητα θα μπορούν προσεχώς να παίζουν Steam παιχνίδια!

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Elon Musk
23 Φεβρουαρίου 2022 14:12
Τα Tesla αυτοκίνητα θα μπορούν προσεχώς να παίζουν Steam παιχνίδια!

Εδώ και καιρό οι κάτοχοι Tesla αυτοκινήτων μπορούν να απολαύσουν διάφορα παιχνίδια μέσα από την Tesla Arcade πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει τίτλους όπως το Cuphead και το Fallout Shelter, καθώς και άλλες retro προτάσεις και όχι μόνο.

Όπως φαίνεται, όμως, η πασίγνωστη κατασκευάστρια σκοπεύει να επεκτείνει σημαντικά τις gaming δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων της. Αναλυτικότερα, μιλώντας για το Cyberpunk 2077, ο CEO της Tesla, Elon Musk, ρωτήθηκε πότε θα έρθει στα νέα Model S και Model X, το open world παιχνίδι της CD Projekt.

Η απάντησή του ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αφού ο Musk τόνισε πως η εταιρία δουλεύει πάνω στη δυνατότητα τα αυτοκίνητά της να μπορούν να παίξουν γενικά οποιοδήποτε Steam παιχνίδι και δεν επαναπαύεται απλά στον τωρινό τρόπο λειτουργίας της Arcade πλατφόρμας που απαιτεί ειδικά ports.

Συγκεκριμένα, ο Musk δήλωσε:

Δουλεύουμε πάνω στη γενική περίπτωση, κάνοντας τα παιχνίδια του Steam να λειτουργούν στα Tesla σε αντίθεση με συγκεκριμένους τίτλους. Το πρώτο είναι προφανώς ο στόχος μας μακροπρόθεσμα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό πως στο άμεσο μέλλον η απίστευτα πλούσια βιβλιοθήκη της πλατφόρμας της Valve θα έρθει στα Tesla οχήματα, ενδεχομένως με κάποιο layer συμβατότητας όπως το Proton του Steam Deck.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως τα νέα Model S και Model X διαθέτουν RDNA 2 κάρτα γραφικών με απόδοση που περίπου αντίστοιχη των PS5 και Xbox Series X στα 10 teraflops. Αυτό σημαίνει πως θεωρητικά χιλιάδες παιχνίδια του Steam μπορούν να τρέξουν στο hardware των νέων Tesla, εμπλουτίζοντας τις επιλογές ψυχαγωγίας για τους επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές φορές στο παρελθόν ο Musk έχει μιλήσει ακριβώς γι' αυτή την αξία της ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητα, καθώς η πλήρως αυτόνομη οδήγηση είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει πραγματικότητα.