Η Microsoft θα σας το χτυπάει κατάμουτρα αν το PC σας δεν υποστηρίζει τα Windows 11

Και τα έχετε εγκαταστήσει παρ’ όλα αυτά
22 Φεβρουαρίου 2022 19:25
Η Microsoft θα σας το χτυπάει κατάμουτρα αν το PC σας δεν υποστηρίζει τα Windows 11

Πιθανότατα θα θυμάστε τον σάλο που προκλήθηκε με τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11 πριν την κυκλοφορία τους, αφού η Microsoft ανέβασε σημαντικά τον πήχη, καθιστώντας απαραίτητο κάθε υπολογιστής να έχει TPM.

Βέβαια, εν τέλει αποδείχθηκε πως οι απαιτήσεις δεν ήταν και τόσο…απαραίτητες, αφού πανεύκολα κάποιος μπορούσε να εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα, ακόμα και αν η συσκευή του δεν πληρούσε όλα τα κριτήρια.

Τώρα, η Microsoft φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να σκληρύνει την στάση της, ξεκινώντας με δύο ειδοποιήσεις. Αναλυτικότερα, η νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 έχει μόνιμα στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας μια ένδειξη πως δεν καλύπτονται οι απαιτήσεις. Το watermark αυτό δεν φαίνεται πάνω από εφαρμογές, όπως συμβαίνει αν τα Windows δεν είναι ενεργοποιημένα, αλλά και πάλι υπενθυμίζει σε σταθερή βάση στους χρήστες πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Συγχρόνως, μια αντίστοιχη ένδειξη έχει προστεθεί και στην εφαρμογή των ρυθμίσεων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που τράβηξε το The Verge, στο οποίο φαίνονται και οι δύο.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν η Microsoft σκοπεύει να προσθέσει ευρέως την ένδειξη για την επιφάνεια εργασίας ή αν είναι ένα πείραμα μόνο για τις δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11. Ωστόσο, η ειδοποίηση εντός των ρυθμίσεων πιθανότατα θα εμφανιστεί σε όλα τα μη συμβατά συστήματα προσεχώς.

Το αν η εταιρία σκοπεύει να σφίξει ακόμη περισσότερο τον κλοιό, σταματώντας για παράδειγμα τις ενημερώσεις στα συστήματα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές είναι κάτι που μένει να το δούμε. Όπως φαίνεται, όμως, αυτό είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Tags: