Χρήστες AMD προσοχή: Προβλήματα με το νέο BIOS update

Καλό θα ήταν να περιμένετε
22 Φεβρουαρίου 2022 18:14
Χρήστες AMD προσοχή: Προβλήματα με το νέο BIOS update

Όπως φαίνεται, το νέο AGESA v2 1.2.0.5 της AMD για την AM4 πλατφόρμα της έχει αρκετά προβλήματα. Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση ξεκίνησε να διατίθεται ως μέρος των νεότερων BIOS updates των μητρικών των συστημάτων με Athlon ή Ryzen επεξεργαστές και τα forums έχουν γεμίσει με παράπονα.

Όπως μεταφέρει το PC Gamer, τόσο τα forums της ίδιας της AMD όσο και διάφορες κοινότητες στο Reddit ανακάλυψαν σημαντικά προβλήματα με το AGESA ComboAM4v2 1.2.0.5, ειδικότερα στις περιπτώσεις με overclocked συστήματα.

Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για πτώσεις στο single core clock έως και 100 MHz και πτώσεις έως και 150 MHz στο multi-core clock. Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές πως μετά το update απουσιάζουν overclocking χαρακτηριστικά, όπως με το Precision Boost Overdrive, errors με κωδικό WHEA-19 μετά από overclock, προβλήματα απόδοσης με το δεύτερο CCX και διάφορη ακόμη θέματα.

Μιας και δεν είναι εφικτό στις περισσότερες περιπτώσεις να επιστρέψετε στο προηγούμενο firmware, σας προτείνουμε να κρατήσετε το BIOS που έχετε αυτή τη στιγμή και να μην κάνετε κάποια ενημέρωση.

Ήδη η MSI απέσυρε το αμφιλεγόμενο BIOS update για τα μοντέλα της, ωστόσο κατασκευαστές όπως η Biostar και η Gigabyte έχουν διαθέσει κανονικά updates με το AGESA v2 1.2.0.5. Από την άλλη η ASUS έκανε απευθείας τη μετάβαση στο AGESA ComboAM4v2 1.2.0.6b, ενώ η ASRock διανέμει beta εκδόσεις.