Η μάχη των ηλεκτρικών: Tesla vs Lucid vs Porsche (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα drag race που αποδεικνύει πως τα άλογα δεν είναι το παν
21 Φεβρουαρίου 2022 13:48
Η μάχη των ηλεκτρικών: Tesla vs Lucid vs Porsche (ΒΙΝΤΕΟ)

Το YouTube κανάλι DragTimes αποφάσισε να ετοιμάσει μια ‘κόντρα’ για τα γρηγορότερα ηλεκτρικά σεντάν του κόσμου, διοργανώνοντας ένα drag race με πρωταγωνιστές τα Tesla Model S Plaid, Lucid Air Dream Edition και Porsche Taycan Turbo S.

Όπως μπορείτε, λοιπόν, να δείτε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί, η ιπποδύναμη δεν είναι το μόνο που μετρά για την ανάδειξη του νικητή που στην προκειμένη περίπτωση είναι το όχημα της Tesla, το οποίο προσπέρασε το Air της Lucid, αφήνοντας ακόμη πιο πίσω την Porsche.

Αναλυτικότερα, το θεωρητικά ισχυρότερο αυτοκίνητο της αναμέτρησης είναι το Lucid Air, το οποίο έρχεται με 1,111 άλογα. Ωστόσο, το βάρος του αγγίζει του 2.36 τόνους, την ώρα που το Tesla Model S Plaid ζυγίζει 2.19 τόνους. Επομένως, παρόλο που το Model S έχει 1,020 άλογα, κατάφερε να πάρει την πρωτιά. Αναμενόμενα, το Taycan ήρθε στην τρίτη θέση, έχοντας 750 άλογα και βάρος 2.4 τόνους.

Δείτε την κόντρα Lucid Air vs Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S Plaid:

Φυσικά, το εν λόγω drag race και η αναλογία ιπποδύναμης προς βάρος είναι μόλις μέρος της συνολικής εικόνας. Η απόδοση του Air είναι αξιοσημείωτη αν αναλογιστούμε πως δεν έχει launch mode για γρήγορη εκκίνηση, ενώ η απόδοση ενός οχήματος εξαρτάται από πολλούς ακόμη παράγοντες. Η πρόταση της Porsche για παράδειγμα παραμένει εξαιρετική στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, με πολλούς να την επαινούν για την οδηγική συμπεριφορά και τα «κρατήματά» της.