Η Apple ετοιμάζει ένα σκασμό από νέα Mac για το 2022

Νέες πληροφορίες για τα σχέδια της εταιρίας
21 Φεβρουαρίου 2022 10:18
Η Apple ετοιμάζει ένα σκασμό από νέα Mac για το 2022

Σύμφωνα με το newsletter του έμπιστου ρεπόρτερ του Bloomberg Mark Gurman, η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει προσεχώς τέσσερα νέα Mac, τα οποία θα κάνουν χρήση του νέου της M2 chip.

Συνοπτικά, αναφέρει πως η εταιρία θα αποκαλύψει ένα 13 ιντσών MacBook Pro, ένα νέο Mac Mini, ένα 24 ιντσών iMac και ένα επανασχεδιασμένο MacBook Air που όλα θα αξιοποιούν τον φημολογούμενο M2 επεξεργαστή.

Μιλώντας για το M2 chip, ο Gurman είχε να προσφέρει μερικές νέες πληροφορίες και για’ αυτό. Αναλυτικότερα, επισήμανε πως ο CPU θα είναι ελαφρώς γρηγορότερος, κάνοντας χρήση της ίδια αρχιτεκτονικής 8 πυρήνων. Ωστόσο, το άλμα θα είναι μεγάλο στον τομέα των γραφικών, αφού θα υπάρχουν 9 ή 10 πυρήνες γραφικών, σε σχέση με τους 7 ή 8 που υπάρχουν στην τρέχουσα έκδοση. Μάλιστα, η Apple σχεδιάζει ήδη και τις Pro και Max εκδόσεις του M2 chip, όπως συνέβη με το M1, οι οποίες αναμένεται να καταφθάσουν εντός του 2023.

Η Apple, λοιπόν, συνεχίζει να αποστασιοποιείται από τους επεξεργαστές της Intel και σκοπεύει σταδιακά να αντικαταστήσει όλα τα Intel Mac μοντέλα της. Ο Gurman πιστεύει πως καθοδόν βρίσκεται και ένα μεγαλύτερο iMac Pro με το M1 Pro ή M1 Max chip, για να αντικαταστήσει το 27 ιντσών μοντέλο που βρίσκεται τώρα στην αγορά, καθώς και ένα μικρότερο Mac Pro που θα είναι επίσης εξοπλισμένο με Apple επεξεργαστές.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα τέσσερα νέα Macs τον Μάρτιο και τα υπόλοιπα μοντέλα τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Συνολικά το 2022 θα είναι μια γεμάτη χρονιά για την εταιρία, η οποία ετοιμάζεται να αποκαλύψει σύντομα και το νέο iPhone SE, ένα νέο iPad Air, καθώς και τα iPhone 14 και Apple Watch Series 8 προς το τέλος του έτους.

Tags: