Ο Kanye West τα βάζει με τις streaming υπηρεσίες, αλλά γιατί;

Δε θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ σε καμία πλατφόρμα
19 Φεβρουαρίου 2022 13:09
Ο Kanye West τα βάζει με τις streaming υπηρεσίες, αλλά γιατί;

Ο Kanye West επιβεβαίωσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram να μην περιμένετε το νέο του άλμπουμ, το “Donda 2”, να έρθει στις streaming πλατφόρμες όπως το Apple Music, το Spotify ή και το YouTube. Ο λόγος; Ο διάσημος τραγουδιστής πρόκειται να λανσάρει το νέο δίσκο του μέσα από το “Stem Player”, στο οποίο έρχεται προεγκατεστημένο και το Donda 1.

Το Stem Player έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να "προσαρμόζουν οποιοδήποτε τραγούδι" με ντραμς, μπάσο, εφέ και άλλα χαρακτηριστικά και κοστίζει $200. Ως εξήγηση, γιατί δεν έρχεται το άλμπουμ του στις παραπάνω πλατφόρμες, εκείνος αναφέρει ότι οι καλλιτέχνες παίρνουν μόνο το 12% των χρημάτων που βγάζει η βιομηχανία και ότι «τώρα ήρθε η ώρα να ελευθερωθεί η μουσική και αυτό το καταπιεστικό σύστημα».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ye (@kanyewest)

Το Stem Player αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Kano Computing και όπως αναφέρει ο West η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και η παραγωγή κατασκευάζει περισσότερες από 3000 μονάδες κάθε μέρα. Βέβαια, ο West έχει πει ξανά στο παρελθόν ότι δε θα φέρει τα άλμπουμ του στις υπηρεσίες, όπως έγινε με το “The Life of Pablo”, ο οποίος ισχυριζόταν πως δεν πρόκειται να καταφθάσει ποτέ στο Apple Music, με αποτέλεσμα όμως να γίνεται διαθέσιμο έναν μήνα μετά.

Το νέο του άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου.