Η Mercedes-Benz πατάει το γκάζι με τη νέα AMG έκδοση του ηλεκτρικού της σεντάν EQE

Με αστραπιαία επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα
16 Φεβρουαρίου 2022 17:16
Η Mercedes-Benz πατάει το γκάζι με τη νέα AMG έκδοση του ηλεκτρικού της σεντάν EQE

Συνεχίζοντας να βαδίζει σταθερά προς το στόχο της όλα τα νέα της οχήματα να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τώρα την AMG EQE. Πρόκειται για μια υψηλής απόδοσης έκδοση του πολυτελούς ηλεκτρικού E-Class σεντάν της εταιρίας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε το AMG παρακλάδι της Mercedes να ασχολείται με κάποιο ηλεκτρικό όχημα, μετά την ανακοίνωση της AMG EQS τον Σεπτέμβριο. Αναμενόμενα, και το νέο αυτό μοντέλο τιμά δέοντος το όνομα που κουβαλά. Συγκεκριμένα, η Mercedes-AMG EQE φτάνει μέχρι και τους 677 ίππους με διπλά ηλεκτρικά μοτέρ, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3.2 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτατα 240 χλμ/ώρα. Συγχρόνως, η ροπή φτάνει τα 1000 Nm. Όλα αυτά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αφορούν το AMG Dynamic Plus πακέτο, ωστόσο και χωρίς αυτό η AMG EQE παραμένει ταχύτατη με 617 άλογα.

Φυσικά, μιας και έχουμε να κάνουμε με AMG μοντέλο, οι κόκκινες πινελιές ξεχωρίζουν στο εσωτερικό, όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες που ακολουθούν:

Όσον αφορά την αυτονομία, το όχημα της Mercedes είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία των 328 volt που μπορεί να χρησιμοποιεί για έως και 518 χιλιόμετρα. Μάλιστα, η γερμανική εταιρία αποκάλυψε ότι κατάφερε να μειώσει στο 10% την περιεκτικότητα σε κοβάλτιο στη χημεία της μπαταρίας. Το κοβάλτιο είναι το πιο ακριβό υλικό που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες, επομένως η εξάλειψή του από το μείγμα αναμένεται να βοηθήσει τα ηλεκτρικά οχήματα να γίνουν τόσο προσιτά όσο αυτά που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα.

Για την ώρα βέβαια δε γνωρίζουμε την τελική τιμή, η οποία αναμένεται να αποκαλυφθεί πριν την κυκλοφορία του οχήματος στις αρχές του 2023. Το λογικό είναι πως θα κοστίζει αρκετά λιγότερο από $100,000, μιας και τόσα ζητά το πιο premium S-Class μοντέλο.