Αμερικανική αλυσίδα fast food θα προσθέσει ρομπότ για να γυρνάνε τα μπιφτέκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίστε τον Flippy 2
16 Φεβρουαρίου 2022 14:46
Αμερικανική αλυσίδα fast food θα προσθέσει ρομπότ για να γυρνάνε τα μπιφτέκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ρομπότ μάγειρες γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα παγκοσμίως, σε βαθμό που η μεγάλη Αμερικανική αλυσίδα fast food White Castle ανακοίνωσε τώρα πως θα ενσωματώσει τον «ρομποτικό σεφ» Flippy 2 σε πάνω από 100 καταστήματά της. Αυτό σημαίνει πως ο Flippy θα γίνει βασικό μέλος της κουζίνας του 1/3 των εστιατορίων της White Castle στις ΗΠΑ.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα ρομπότ μάγειρες έγιναν πολύ διαδεδομένα εξαιτίας της πανδημίας, αφού περιορίζουν την ανθρώπινη επαφή εντός της κουζίνας και χρησιμοποιούνται ως προστατευτικό μέτρο. Μάλιστα, πρόσφατα είδαμε κάτι αντίστοιχο και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, όπου χρησιμοποιούνται ρομπότ για να ταΐσουν τους αθλητές και τους επισκέπτες.

Όσον αφορά τον Flippy 2, οι επισκέπτες των εν λόγω φαστ-φουντάδικων δεν θα τον παρατηρήσουν εύκολα, αφού είναι σχεδιασμένος για να κάνει σχετικά απλές βοηθητικές διεργασίες. Συγκεκριμένα, αντικαθιστά τους ‘fry cooks’, δηλαδή τα μέλη της κουζίνας που χειρίζονται τις φριτέζες. Στον πυρήνα της λειτουργίας του βρίσκεται μια AI που αναγνωρίζει την κατηγορία του φαγητού, όπως τα μπιφτέκια των burgers, το κοτόπουλο ή τις τηγανητές πατάτες, το παίρνει από το χώρο όπου αποθηκεύεται, το ψήνει και μετά το τοποθετεί σε μια ειδική περιοχή αναμονής για να μένει ζεστό. Φυσικά, οι άνθρωποι έρχονται στη συνέχεια και χρησιμοποιούν τα φαγητά που έψησε ο ρομποτικός  Flippy για να συναρμολογήσουν τα τελικά γεύματα.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, ο Flippy 2 μπορεί να μαγειρέψει 60 καλάθια φαγητού την ώρα ή περίπου 30 burgers την ημέρα. Μάλιστα, μπορείτε να εκτελεί όλες τις διεργασίες του χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Αξίζει να σημειωθεί πως την τεχνολογία του επιμελείται η κατά βάση crowdfunded εταιρία Miso Robotics.

Δείτε το ρομπότ μάγειρα εν δράσει μέσα από το βίντεο που ακολουθεί:

Όπως φαίνεται, λοιπόν, βρισκόμαστε στις αρχές μια ρομποτικής επανάστασης στον χώρο της εστίασης, καθώς τεράστιες αλυσίδες του εξωτερικού φέρνουν δίπλα στο ανθρώπινο δυναμικό ρομποτικούς βοηθούς. Το πως θα επηρεάσει αυτό την παραγωγικότητα των συγκεκριμένων εστιατορίων, την ποιότητα, αλλά και την αγορά εργασίας, μένει να το δούμε στο άμεσο μέλλον.

Tags: