Το σεξ κυριαρχεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια παιδιών

Σοβαρό πρόβλημα και απειλή για τα παιδιά
15 Φεβρουαρίου 2022 10:36
Το σεξ κυριαρχεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια παιδιών

Ομαδικό σεξ, σαδομαζοχιστικές στολές, strippers και κάθε είδους σεξουαλική συμπεριφορά κυριαρχούν σε ένα παιχνίδι, το οποίο δεν απευθύνεται σε ενήλικους αλλά είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια παιδιών στον κόσμο. Ο λόγος για το Roblox, το οποίο το 2020 παιζόταν από τα 2/3 όλων των παιδιών ηλικίας 9-12 σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Roblox στη βάση του είναι αρκετά αθώο, ένα πρώιμο metaverse στο οποίο οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν παιχνίδια μέσα στο παιχνίδι με εργαλεία που τους παρέχει η πλατφόρμα και έτσι το περιεχόμενο παράγεται από τους χρήστες. Εκεί, μπορούν να βρεθούν σε πραγματικό χρόνο και να διασκεδάσουν σε ένα ψηφιακό κόσμο.

Ωστόσο αυτή η ελευθερία των χρηστών δημιούργησε τα “condos”, τους χώρους της πλατφόρμας στους οποίους λαμβάνουν χώρα αυτά τα sex games. Τα δημιουργούν χρήστες και μπορούν να μιλήσουν για το σεξ ή ακόμα και να κάνουν εικονικό σεξ με τα avatars τους. Φυσικά όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι κίνδυνοι για ένα παιδί είναι πολλοί.

Ξέρουμε πως υπάρχει μία πολύ μικρή μερίδα χρηστών οι οποίοι σκόπιμα προσπαθούν να σπάσουν τους κανόνες. Πραγματοποιούμε έλεγχο ασφαλείας για κάθε εικόνα, βίντεο και ήχο που γίνεται upload στο Roblox, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό ανίχνευσης από μηχανή και από άνθρωπο. – Roblox

Τα condos υπάρχουν για μικρό χρονικό διάστημα πριν ανιχνευθούν και κατέβουν. Ωστόσο είναι ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού με τους διαχειριστές και τους χρήστες. Αθώα θύματα τα παιδιά τα οποία μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένα σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Το πιο επικίνδυνο φυσικά είναι πως προσφέρει ευκαιρία σε ενήλικους να προσεγγίσουν μικρά παιδιά σε αυτούς τους χώρους, έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω του chat του παιχνιδιού.

Έχουμε μηδενική ανοχή για σεξουαλικό περιεχόμενο ή σεξουαλική συμπεριφορά κάθε είδους και λαμβάνουμε άμεση δράση εναντίον οποιουδήποτε θέλει να παραβιάσει τα Community Standards. – Roblox

Το Roblox ανέβασε σε ένα blogspot όλες τις ενέργειες που έχει κάνει για να προστατέψει τα παιδιά. Ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ανάγεται και στην ευρύτερη κουβέντα που γίνεται τελευταία για το metaverse, με τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου όπως Microsoft και Meta να θέλουν κι αυτές ένα κομμάτι από την πίτα.