Crypto-κυνηγοί θησαυρών βοήθησαν μια γυναίκα να βρει τα χαμένα της bitcoin για καλό σκοπό

Η Rhonda Kampert από τις ΗΠΑ αποκαλύπτει την ασυνήθιστη ιστορία της.
11 Φεβρουαρίου 2022 09:10
Crypto-κυνηγοί θησαυρών βοήθησαν μια γυναίκα να βρει τα χαμένα της bitcoin για καλό σκοπό

Στο φως ήρθε η υπόθεση μιας γυναίκας από το Ιλινόι των ΗΠΑ που έχασε τα κρυπτονομίσματά της με αποτέλεσμα να ζητήσει τη βοήθεια μερικών hackers για να τα ανακτήσει και όλα αυτά σε έναν κόσμο των crypto όπου ακούμε για κλοπές όλο και περισσότερο.

Ο λόγος για τη Rhonda Kampert η οποία σχεδόν πριν μια δεκαετία, το 2013 αγόρασε έξι Bitcoins που τότε κόστιζαν $80 έκαστος, όταν η ίδια της άκουσε για αυτά σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και της φάνηκε ενδιαφέρον. Την επόμενη χρονιά ξόδεψε μερικά από τα κρυπτονομίσματά της και έπειτα τα άφησε στο ψηφιακό πορτοφόλι της, ξεχνώντας τα. Λίγα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2017 όταν είδε την αξία του Bitcoin να κάνει άλμα στα $20.000 έτρεξε στον υπολογιστή της να τα τραβήξει. 

Και τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς της καθώς έχασε τα ψηφία του private key της που ξεκλειδώνουν το bitcoin πορτοφόλι της: 

Συνειδητοποίησα ότι στην εκτύπωση του έλειπαν κάποια από τα τελευταία ψηφία στο αναγνωριστικό του πορτοφολιού μου. Είχα γράψει σε χαρτί τον κωδικό μου αλλά δεν είχα ιδέα ποιο ήταν το Wallet ID μου. Ήθελα να ανοίξει η γη και να με καταπιεί. Δοκίμασα τα πάντα για μήνες ολόκληρους αλλά έχασα κάθε ελπίδα και τα παράτησα. 

Crypto κυνηγοί θησαυρών

Το νέο άλμα του Bitcoin την περασμένη άνοιξη, τότε που η αξία του ξεπέρασε τα $50.000/BTC, δηλαδή 600 φορές παραπάνω από όσο τα είχε αγοράσει, της έδωσε ξανά το έναυσμα να προσπαθήσει. Έτσι σάρωσε κάθε γωνιά του ίντερνετ με σκοπό να βρει τρόπο να ανακτήσει τα χαμένα της Bitcoin. Έτσι έπεσαν στην ομάδα των Charlie και Chris Brooks, ενός πατέρα και γιου που εργάζονται ως crypto κυνηγοί θησαυρών

Πήρε το ρίσκο, λοιπόν, να τους εμπιστευτεί με τα στοιχεία της καθώς δεν είχε να χάσει τίποτα πλέον με την ίδια να λέει πως έκατσαν όλοι μαζί σε μια βιντεοκλήση και είδαν ζωντανά να ανοίγει το πορτοφόλι της ξανά από το 2014. 

Τα 3.5 bitcoins που υπήρχαν στο πορτοφόλι της είχαν πλέον αξία $175.000, με τους κυνηγούς ψηφιακών θησαυρών να λαμβάνουν την αμοιβή του 20% της αξίας του πορτοφολιού. Η Rhonda όμως ήθελε εν τέλει να ανοίξει το πορτοφόλι της για καλό σκοπό αφού ήθελε να βοηθήσει την κόρη της να γραφτεί σε κολλέγιο και τα δίδακτρά του: 

Έδωσα στους Chris και Charlie το 20% τους και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγάλω $10.000 για να βοηθήσω την κόρη μου Megan να τα βγάλει πέρα με το κολλέγιο. 

Επειδή το πάθημα έγινε μάθημα πλέον κρατάει ασφαλή τα υπόλοιπα bitcoin της σε ένα hardware πορτοφόλι, ένα USB στικάκι δηλαδή που αποθηκεύει τα login στοιχεία της σε offline περιβάλλον. Το pin βέβαια για το offline πορτοφόλι της λέει πως το έχει αποθηκευμένο στη μνήμη της. 

Ελπίζει πως η αξία του Bitcoin της θα αυξηθεί ξανά στο μέλλον και θα τα αφήσει στην άκρη σαν σύνταξη σε περίπτωση που αργότερα παρατήσει την δουλειά της.