Με μία κίνηση, η Google μείωσε το hacking κατά 50%

Πιο ασφαλείς οι χρήστες
09 Φεβρουαρίου 2022 10:18
Με μία κίνηση, η Google μείωσε το hacking κατά 50%

Η Google πρόσφερε εδώ και καιρό τη δυνατότητα ενεργοποίησης του 2FA, της πιστοποίησης δηλαδή δύο παραγόντων για πρόσβαση στο λογαριασμό τους χρήστη. Το 2021 όμως αποφάσισε να το ενεργοποιήσει από default και από ότι φαίνεται ήταν η σωστή κίνηση, αφού σύμφωνα με την εταιρία το hacking και γενικά οι παραβιάσεις των λογαριασμών Google μειώθηκαν κατά 50%.

Προσφέρουμε εύκολα και απλά στη χρήση εργαλεία όπως το Security Checkup για να σας δώσουμε πρακτικές συμβουλές για το πώς να ενδυναμώσετε την ασφάλειά του Google λογαριασμού σας. Το 2021 συμπεριλάβαμε αυτόματα 150 εκατομμύρια ανθρώπους στην πιστοποίηση δύο παραγόντων. Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είδαμε πως υπήρξε 50% μείωση στους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν.

Για όσους δε γνωρίζουν, η πιστοποίηση δύο παραγόντων (2FA) είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας πέρα από το password, όπου ένας μοναδικός κωδικός στέλνεται στο τηλέφωνό σας κάθε φορά που προσπαθείτε να μπείτε στο λογαριασμό σας από κάποια συσκευή για πρώτη φορά. Έτσι, ακόμα κι αν ένας hacker ήξερε τον κωδικό του λογαριασμού σας, δε θα μπορούσε να είχε πρόσβαση σε αυτόν χωρίς τον κωδικό 2FA.