Το Solar Impulse 2 προσγειώθηκε στη Χαβάη

Θέτοντας το ρεκόρ της μεγαλύτερης πτήσης με ηλιακή ενέργεια
05 Ιουλίου 2015 06:06
Το Solar Impulse 2 προσγειώθηκε στη Χαβάη

Το τεράστιο αεροσκάφος Solar Impulse 2, το οποίο τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, μόλις ολοκλήρωσε το ταξίδι-ρεκόρ, από την Nagoya της Ιαπωνίας στη Χαβάη. Η πτήση με πιλότο τον Andre Borschber, ο οποίος εναλλασσόταν με τον Bertrand Piccard, διήρκησε 4 μέρες, 21 ώρες και 51 λεπτά. Το αρχικό σχέδιο ήταν το ταξίδι Nanjing ΚίναςΧαβάη, αλλά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν το αεροσκάφος σε προσγείωση στην Ιαπωνία.

Η πτήση ήταν μια μεγάλη πρόκληση, αφού πρέπει να επιτυγχάνονται μεγάλα ύψη κατά τη διάρκεια της ημέρας και χαμηλά υψόμετρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, για τη βέλτιστη φόρτιση και αποφόρτιση των μπαταριών. Οι ταχύτητες πτήσης είναι επίσης μικρές και το αεροσκάφος βασίζεται σε σχεδόν τέλειες καιρικές συνθήκες, αφού δυνατοί άνεμοι μπορούν ακόμα και να το παρασύρουν.

Η προσπάθεια των δύο πιλότων για την ενημέρωση του κόσμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συνεχιστεί και το επόμενο βήμα είναι η διάσχιση των ηπειρωτικών ΗΠΑ, πριν να επιστρέψουν στο Abu Dhabi, από το σημείο δηλαδή που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι το Μάρτιο.