Η Apple θα μπορεί να αλλάζει τη μουσική που ακούτε ανάλογα με τον καρδιακό παλμό σας

Εξαγόρασε την AI Music
08 Φεβρουαρίου 2022 09:53
Η Apple θα μπορεί να αλλάζει τη μουσική που ακούτε ανάλογα με τον καρδιακό παλμό σας

Η Apple εξαγόρασε την AI Music, μία εταιρία που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργεί sountracks και “adaptive” μουσική. Σύμφωνα με το Bloomberg, η AI Music ανέπτυξε μία “Infinite Music Engine” που προορίζεται στο να δώσει λύσεις για τον ήχο σε επαγγελματίες του μάρκετινγκ, publishers και εταιρίες γενικότερα.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να δημιουργήσει δυναμικά soundtracks που αλλάζουν με βάση την αλληλεπίδραση των χρηστών. Για παράδειγμα, όταν κάνετε προπόνηση η μουσική μπορεί να αλλάξει ανάλογα τον καρδιακό σας παλμό, προσαρμόζοντας έτσι την ένταση της προπόνησης. Η AI Music περιέγραψε αυτή την τεχνολογία ως μια λειτουργία που θα μπορούσε να επιτρέψει στους διαφημιζόμενους να δημιουργήσουν ήχο που θα ταιριάζει με τον χρήστη, όπως παραδείγματος χάρη η διάθεσή του.

Η σελίδα της εταιρίας στο LinkedIn ανέφερε ότι «έχει ως αποστολή να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε, αλληλοεπιδρούμε και βιώνουμε τη μουσική».

Η Apple φαίνεται πως εξαγόρασε αυτή την εταιρία που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν μερικές εβδομάδες. Η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή με διάφορους τρόπους, όπως στο να αλλάζει με βάση τον καρδιακό παλμό του χρήστη, όταν εκείνος γυμνάζεται στο  Apple Fitness+.