Ο πλουσιότερος άντρας της Αυστραλίας πάει το Facebook στα δικαστήρια

Μεγιστάνας σιδήρου εναντίον τεχνολογικού κολοσσού
03 Φεβρουαρίου 2022 10:20
Ο πλουσιότερος άντρας της Αυστραλίας πάει το Facebook στα δικαστήρια

Ο Αυστραλός μεγιστάνας ορυχείων Andrew Forest, κινείται νομικά εναντίον του Facebook, κατηγορώντας το πως έχει παραβιάσει τους νόμους περί ξέπλυμα χρήματος στην πλατφόρμα του και έχει εξαπατήσει χιλιάδες Αυστραλούς. Ο πλουσιότερος άντρας της Αυστραλίας δήλωσε πως προέβη σε αυτήν την κίνηση για να σταματήσει τους ανθρώπους να πέφτουν θύματα των διαφημιστικών απατών με κρυπτονομίσματα, όπως μερικές που χρησιμοποίησαν το πρόσωπό του για να προωθήσουν τις διαφημίσεις τους.

Ο Dr. Forrest κατηγορεί το Facebook για “εγκληματική αμέλεια” καθώς δεν έκανε αρκετά για να σταματήσει αυτές τις διαφημίσεις οι οποίες εμφανίστηκαν στις αρχές του 2019. Οι διαφημίσεις χρησιμοποιούν το πρόσωπό του και τα πρόσωπα άλλων διασημοτήτων για να προωθήσουν επενδύσεις που υπόσχονται πλούτη. Μάλιστα ο μεγιστάνας είχε στείλει ανοιχτή επιστολή στον Mark Zuckerberg το Νοέμβριο του 2019 ζητώντας του να αναλάβει δράση.

Ανησυχώ για τους αθώους Αυστραλούς που πέφτουν θύματα απάτης μέσω clickbait διαφημίσεων στα social media. Ενεργώ για το συμφέρον όλων των Αυστραλών, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Η υπόθεση θα έχει ακροαματική διαδικασία στις 28 Μαρτίου στο Magistrates Court της δυτικής Αυστραλίας και αν περάσει σε διαδικασία δίκης, το Facebook μπορεί να αναγκαστεί να αλλάξει τον τρόπο που προσφέρει διαφημίσεις στους χρήστες.

Εκπρόσωπος της Meta τόνισε πως οι διαφημιστικές απάτες παραβιάζουν τις πολιτικές του Facebook.

Έχουμε πολυεπίπεδες δράσεις για να σταματήσουμε αυτές τις διαφημίσεις, εργαζόμαστε όχι μόνο για να ανιχνεύσουμε και να απορρίψουμε τις ίδιες τις διαφημίσεις αλλά και για να μπλοκάρουμε τους διαφημιζόμενους από τις υπηρεσίες μας και σε κάποιες περιπτώσεις, πάμε και στα δικαστήρια για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας.