Η Apple φέρνει τις «αόρατες» εφαρμογές στο App Store του iPhone

Που θα εξυπηρετήσουν διάφορους σκοπούς
31 Ιανουαρίου 2022 14:11
Η Apple φέρνει τις «αόρατες» εφαρμογές στο App Store του iPhone

Όπως μεταφέρει το MacRumors, η Apple επιτρέπει πλέον στους προγραμματιστές να κυκλοφορούν «αόρατα» apps, τα οποία δε θα μπορούν να βρεθούν απ’ όλους τους χρήστες, αλλά μόνο απ’ όσους έχουν το ειδικό link της εκάστοτε εφαρμογής.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα unlisted apps δε θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό μέσα από τα αποτελέσματα της αναζήτησης, ούτε μέσα από τις κατηγορίες του App Store, τα charts ή τις αυτόματες προτάσεις. Η Apple επισημαίνει πως η χρήση τους είναι ιδανική για εφαρμογές που αφορούν «περιορισμένο κοινό», όπως για παράδειγμα οι επισκέπτες μιας κεκλεισμένων των θυρών εκδήλωσης, τα μέλη ενός οργανισμού, οι μαθητές ή οι εργαζόμενοι μιας εταιρίας.

Για να γίνει μια εφαρμογή unlisted και να αποκτήσει link, οι developers θα πρέπει να κάνουν ειδικό αίτημα στην Apple. Μάλιστα, θα υπάρχει και η επιλογή για εφαρμογές που είναι αυτή τη στιγμή δημόσιες να μετατραπούν σε ‘unlisted’, ωστόσο το ήδη υπάρχον link δε θα αλλάξει.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δε θα μειώσει τα στάνταρ της εμπειρίας χρήσης στο iPhone, αφού η Apple δε θα επιτρέπει εφαρμογές που είναι σε beta ή ημιτελής κατάσταση, αλλά μόνο κώδικα που είναι πανέτοιμος για ευρεία κυκλοφορία.