Πόσες ενεργές Apple συσκευές υπάρχουν στον πλανήτη;

Αποκαλύφθηκε ο κολοσσιαίος αριθμός
28 Ιανουαρίου 2022 18:43
Πόσες ενεργές Apple συσκευές υπάρχουν στον πλανήτη;

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η Apple αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, καταγράφοντας μάλιστα τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία της. Φυσικά, το επίτευγμα αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις των διαφόρων συσκευών της, με πρώτο και καλύτερο να είναι το iPhone.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, απευθυνόμενες στους επενδυτές, ο CEO της Apple, Tim Cook, αποκάλυψε μερικά νέα άκρως εντυπωσιακά στατιστικά. Ξεκινώντας, μέσα στο 2021 η εταιρία αύξησε σημαντικά την ενεργή βάση χρηστών της, αφού πρόσθεσε πάνω από 150 εκατομμύρια νέες συσκευές.

Έτσι, λοιπόν, μάθαμε και το συνολικό αριθμό των ενεργών Apple συσκευών που υπάρχουν στον πλανήτη. Το νούμερο είναι πραγματικά κολοσσιαίο και ανέρχεται σε 1.8 δισεκατομμύρια. Συγκριτικά τον Ιανουάριο του 2021 η Apple μετρούσε 1.65 εκατομμύρια ενεργές συσκευές.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η Apple καταγράφει μια συσκευή ως ενεργή αν έχει αλληλοεπιδράσει με τις υπηρεσίες της εντός 90 ημερών και φυσικά στη σούμα περιλαμβάνονται iPhones, iPads, Mac υπολογιστές και άλλα.

Για την ιστορία, η Google είχε αποκαλύψει πρόσφατα πως 3 εκατομμύρια Android συσκευές έχουν πρόσβαση στο Google Play Store, ενώ η Microsoft είχε αποκαλύψει με τη σειρά της πως έχει 1.4 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές με Windows 10 ή 11. Όπως φαίνεται, λοιπόν, το οικοσύστημα της Google παραμένει το δημοφιλέστερο και με αρκετή διαφορά για την ώρα.