Το YouTube σκέφτεται να προσθέσει επίσημα NFTs

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις
26 Ιανουαρίου 2022 19:45
Το YouTube σκέφτεται να προσθέσει επίσημα NFTs

Έτοιμοι για περισσότερα NFTs; Η αμφιλεγόμενη τεχνολογία που φαίνεται να έχει φανατικούς υποστηρικτές, αλλά έχει αφήσει και αρκετούς δύσπιστους, υπάρχει μεγάλη πιθανότατα να ενσωματωθεί στο YouTube στο άμεσο μέλλον!

Ναι, ένας από τους δημοφιλέστερους διαδικτυακούς προορισμούς πειραματίζεται με την ενσωμάτωση NFTs. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η CEO του YouTube, Susan Wojcicki, τόνισε πως η εταιρία εξετάζει τρόπους να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία αυτή, τα κρυπτονομίσματα και το Web3 γενικότερα, για να προσφέρει μια ακόμη πηγή εισοδήματος για τους δημιουργούς περιεχομένου. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Πάντα εστιάζουμε στην επέκταση του οικοσυστήματος του YouTube για να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να επωφεληθούν από ανερχόμενες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως τα NFTs. Παράλληλα, συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να βελτιώνουμε τις εμπειρίες που απολαμβάνουν ήδη οι δημιουργοί και οι fans στο YouTube.

Η παραπάνω δήλωση είναι ένα απόσπασμα από το πρόσφατο γράμμα της Wojcicki προς την YouTube κοινότητα για το 2022, το οποίο περιγράφει περιοχές στις οποίες η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει, όπως είναι για παράδειγμα και το gaming. Ωστόσο, πέρα από την απλή αυτή αναφορά, για την ώρα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πως ακριβώς σκοπεύει το YouTube να ενσωματώσει τα NFTs.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Προς το παρόν χρησιμοποιούνται για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους. Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό επεξηγηματικό άρθρο των Unboxholics πατώντας εδώ.