Το Snapchat παίρνει μέτρα για να προστατέψει τους ανήλικους από εμπόρους ουσιών

Ενώ φέρνει και νέα εργαλεία για τους γονείς
19 Ιανουαρίου 2022 20:41
Το Snapchat παίρνει μέτρα για να προστατέψει τους ανήλικους από εμπόρους ουσιών

Τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί πολλά για την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους εφήβους, με αποκορύφωμα την αποκαλυπτική έρευνα που εξέθεσε το Instagram, τονίζοντας ότι η πλατφόρμα προωθεί ουσίες σε ανήλικους.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το Snapchat ανακοίνωσε τώρα πως ετοιμάζεται να πάρει μερικά σημαντικά μέτρα για να προστατέψει τους μικρότερης ηλικίας χρήστες του από το ίδιο φαινόμενο. Αναλυτικότερα, η πλατφόρμα σκοπεύει να αλλάξει το χαρακτηριστικό πρότασης φίλων, κάνοντας πολύ δυσκολότερο άγνωστοι ενήλικες να βρουν έφηβους στην εφαρμογή.

Πλέον οι χρήστες ηλικίας 13-17 ετών δε θα προβάλλονται ως προτάσεις φίλων στο “Quick Add” χαρακτηριστικό, εκτός αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός κοινών λογαριασμών. Προφανώς αυτή η αλλαγή δε θα αποτρέψει εντελώς τους ενήλικες από το να μιλάνε με ανήλικους μέσω Snapchat, αλλά θα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα για τους αγνώστους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Snap, η ενέργεια αυτή συνδέεται με την παραπάνω έρευνα και θέλει να αποτρέψει τους εμπόρους ουσιών από το να χρησιμοποιούν το μέσο για κακόβολες και παράνομες ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Snapchat έχει δεχθεί αυστηρή κριτική τους τελευταίους μήνες για την ελλιπής ασφάλεια που προσφέρει στους χρήστες του και έτσι συγχρόνως αποκάλυψε πως σύντομα θα φέρει και νέα εργαλεία γονικού ελέγχου.