Emirates και άλλες αεροπορικές ακυρώνουν πτήσεις εξαιτίας του 5G

Και αυτός είναι ο λόγος
19 Ιανουαρίου 2022 20:17
Emirates και άλλες αεροπορικές ακυρώνουν πτήσεις εξαιτίας του 5G

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες οι μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες προειδοποιήσαν διάφορους φορείς και τον Λευκό Οίκο, πως αν τεθεί σε λειτουργία η νέα C-Band 5G υπηρεσία, θα ακολουθήσει μια “καταστροφική” κρίση στην αεροπλοΐα.

Τελικά, η προειδοποίηση έπεσε στο κενό και τώρα είχαμε τις πρώτες ακυρώσεις πτήσεων. Αναλυτικότερα, κολοσσιαίες εταιρίες, όπως οι Emirates, Air India, ANA και Japan Airlines ανακοίνωσαν πως θα ακυρώσουν μερικές από τις πτήσεις τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της ενεργοποίησης της νέας C-Band 5G υπηρεσίας των δικτύων τηλεπικοινωνιών.

Ποιος είναι όμως ο λόγος;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ANA και της Japan Airlines, έχει εκδοθεί επίσημη οδηγία από την πασίγνωστη κατασκευάστρια εταιρία αεροπλάνων Boeing που περιορίζει τις πτήσεις με το αεροσκάφος Boeing 777. Η συγκεκριμένη σειρά αεροσκαφών περιλαμβάνει ένα αλτίμετρο που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα και μπορεί να επηρεαστεί από τα σήματα του 5G που ξεκίνησαν από τις 19 Ιανουαρίου να χρησιμοποιούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργώντας έτσι μεγάλο κίνδυνο.

Για την ώρα η Boeing δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια ανακοίνωση, αλλά η ανταγωνίστριά της Airbus αποκάλυψε πως δουλεύει με άλλους συντελεστές της βιομηχανίας για να βρεθεί μια λύση.

Με τη σειρά τους, οι αμερικάνικες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, AT&T και Verizon, ανακοίνωσαν πως για την ώρα θα καθυστερήσουν εθελοντικά τις αναβαθμίσεις των 5G κεραιών τους κοντά σε ορισμένα αεροδρόμια.

Tags: