Avatar ρομπότ αντικαθιστά άρρωστο παιδί στο σχολείο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Βερολίνο της Γερμανίας
15 Ιανουαρίου 2022 08:30
Avatar ρομπότ αντικαθιστά άρρωστο παιδί στο σχολείο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο 7χρονος Joshua Martinangeli πάσχει από σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων που δεν του επιτρέπει να πάει στο σχολείο μιας και έχει ένα σωλήνα στο λαιμό του. Ωστόσο ο Γερμανός μαθητής μπορεί παρόλα αυτά να αλληλεπιδρά με τη δασκάλα του και τους συμμαθητές του μέσω ενός avatar ρομπότ που κάθεται στο θρανίο του αντί για αυτόν. Όταν ο Martinangeli έχει κάτι να πει, ένα φως αναβοσβήνει στο ρομπότ.

Τα παιδιά του μιλάνε, γελούν μαζί και μερικές φορές του μιλάνε κρυφά στην ώρα του μαθήματος. Ο Joshi κάνει το ίδιο και μάλιστα πολύ καλά. – Ute Winterberg, Διευθύντρια του σχολείου

Είμαστε η μόνη περιφέρεια στο Βερολίνο που έχει αγοράσει τέσσερα avatars για τα σχολεία μας. Η αφορμή ήταν η COVID-19, αλλά νομίζω πως αυτό θα είναι το μέλλον και μετά την πανδημία. Για διάφορους λόγους κάποιες φορές, ένα παιδί δεν μπορεί να έρθει στην τάξη. Τότε, το avatar μπορεί να δώσει στο παιδί την ευκαιρία να παραμείνει ως μέλος της κοινότητας του σχολείου.

Το project είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία με χρηματοδότηση του τοπικού συμβουλίου στην περιφέρεια Marzahn-Hellersdorf του Βερολίνου.