Εκτός Apple ο μηχανικός που ευθύνεται για το επαναστατικό M1 Chip των νέων Mac

Αλλάζει «στρατόπεδο»
07 Ιανουαρίου 2022 16:12
Εκτός Apple ο μηχανικός που ευθύνεται για το επαναστατικό M1 Chip των νέων Mac

Η Intel συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί απόκτησης ταλαντούχων μηχανικών και σχεδιαστών, με ένα νέο πολύ σημαντικό στέλεχος να εντάσσεται στο δυναμικό της. Ο λόγος γίνεται για τον Jeff Wilcox, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν για την πρώτη εταιρία του 1 τρισεκατομμυρίου στον πλανήτη, την Apple.

Συγκεκριμένα, ο Wilcox είχε το ρόλο του Director of Mac System Architecture εδώ και οκτώ χρόνια, επιβλέποντας την συνολική αρχιτεκτονική των Mac υπολογιστών. Το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν η στροφή της Apple στο να χρησιμοποιεί δικά της chips, με αποκορύφωμα τη δημιουργία του επαναστατικού M1 επεξεργαστή που εντυπωσίασε στα πρόσφατα Mac, για την τεράστια διάρκεια ζωής μπαταρίας που προσφέρει και για την απόδοσή του.

Ο νέος ρόλος του Wilcox στην Intel μοιάζει σαν μια φυσική συνέχεια του έργου του, αφού θα είναι επικεφαλής του Design Engineering Group της εταιρίας, για όλα τα καταναλωτικά της SoCs. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω μηχανικός είχε εργαστεί ξανά για την Intel στο παρελθόν και μάλιστα για 12 χρόνια συνολικά, ενώ είχε περάσει για ενάμιση χρόνο και από την Nvidia.

Συνολικά, η Intel επιδιώκει να γίνει ξανά ανταγωνιστική σε όλους τους τομείς. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο νέος της CEO, Pat Gelsinger, η εταιρία έχει προσελκύσει πολλούς ταλαντούχους μηχανικούς από την AMD, την Nvidia και την Apple, χτίζοντας μέχρι μια νέα ομάδα γραφικών που ετοιμάζει τώρα να κυκλοφορήσει την Xe αρχιτεκτονική. Η προσθήκη του Wilcox δείχνει πως ο ‘μπλε γίγαντας’ έχει μεγάλα σχέδια και για τα System on a Chip προϊόντα του.

Tags: