Η έξυπνη ζυγαριά της Withings μετρά το λίπος σε διαφορετικά σημεία του σώματός σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάνει και ηλεκτροκαρδιογράφημα
07 Ιανουαρίου 2022 09:57
Η έξυπνη ζυγαριά της Withings μετρά το λίπος σε διαφορετικά σημεία του σώματός σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ζυγαριές τα τελευταία χρόνια δε μετρούν απλά το βάρος μας, αλλά και τη μυική μάζα, το λίπος, ενώ συνδέονται και στο κινητό μας. Η γαλλική Withings το πάει ένα βήμα παραπέρα όμως με το Body Scan, μία ζυγαριά την οποία χαρακτηρίζει ως "διασυνδεδεμένο σταθμό υγείας".

Η ζυγαριά πέρα από τη μέτρηση του βάρους σας φυσικά, μπορεί να πραγματοποιήσει και ηλεκτροκαρδιογράφημα, ενώ έχει και τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη νευρική δραστηριότητα για να εντοπίσει τυχόν παθήσεις. Παρακολουθώντας τους αδένες εφίδρωσης στα πόδια μέσω των ηλεκτροδίων της επιφάνειάς της, ο αλγόριθμος εντοπίζει εκφυλισμό των νεύρων, που μπορεί να συνδέεται με διατροφικές συνήθειες.

Στη μέτρηση βάρους έχει ακρίβεια 50 γραμμαρίων και μπορεί να μετρήσει τη μυική μάζα, το ποσοστό λίπους και την οστεϊκή πυκνότητα όχι μόνο όλου του σώματος, αλλά ακόμα και μετρήσεις για ξεχωριστά μέρη, όπως ο κορμός, τα πόδια και τα χέρια.

Η εφαρμογή του κινητού προσφέρει και συνδρομητική υπηρεσία όπου οι χρήστες της ζυγαριάς μπορούν να συνδεθούν άμεσα με επαγγελματίες υγείας και να ζητήσουν συμβουλές σε πραγματικό χρόνο.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 με τιμή περίπου στα €300.

Tags: