Το Google Maps οδήγησε στη σύλληψη δραπέτη Ιταλού μαφιόζου

Πρόδωσε την τοποθεσία του
06 Ιανουαρίου 2022 10:51
Το Google Maps οδήγησε στη σύλληψη δραπέτη Ιταλού μαφιόζου

Ένας Ιταλός μαφιόζος ο οποίος διέφευγε τη σύλληψη εδώ και δύο δεκαετίες, συνελήφθη τελικά από την αστυνομία όταν η τοποθεσία του προδόθηκε από το Google Maps. Ο 61 ετών Gioacchino Gammino βρέθηκε στην Galapagar της Ισπανίας όπου ζούσε με το ψευδώνυμο Manuel. Μία εικόνα του Google Street View αποκάλυψε τον Gammino να στέκεται μπροστά σε ένα μανάβικο και να συνομιλεί με έναν άντρα.

Ο Gammino απέδρασε από τη φυλακή στην Ιταλία το 2002, όπου βρισκόταν έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια για φόνο. Ήταν μέλος της σικελικής μαφίας Stidda και ήταν ένας από τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς στην Ιταλία. Η ιταλική αστυνομία πίστευε πως ο Gammino είχε διαφύγει στην Ισπανία, αλλά η εικόνα του Google Maps επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών και αμέσως διετάχθη έρευνα.

Η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε όταν η αστυνομία εντόπισε την Facebook σελίδα ενός πλέον κλειστού εστιατορίου, το οποίο βρισκόταν κοντά στην τοποθεσία της φωτογραφίας. Ο Gammino πόζαρε με στολή σεφ και αναγνωρίστηκε μετά από όλα αυτά τα χρόνια από μία ουλή στο σαγόνι του.

Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, τους είπε απορημένος:

Πώς με βρήκατε; Έχω να τηλεφωνήσω στην οικογένειά μου 10 χρόνια.

Ο Gammino βρίσκεται ακόμα στην Ισπανία και οι ιταλικές αρχές θεωρούν πως θα εκδοθεί στη χώρα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.