Η νέα έξυπνη λάμπα της Sengled έχει ραντάρ και ξέρει ακριβώς πότε κοιμάστε

Καταγράφει τους καρδιακούς σας παλμούς και τις κινήσεις εντός του σπιτιού
04 Ιανουαρίου 2022 11:56
Η νέα έξυπνη λάμπα της Sengled έχει ραντάρ και ξέρει ακριβώς πότε κοιμάστε

Η CES 2022, η μεγαλύτερη ετήσια έκθεση τεχνολογίας, έχει ανοίξει και επίσημα τις πόρτες της, φιλοξενώντας τις ανακοινώσεις διαφορών νέων gadgets και προϊόντων. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και οι νέες έξυπνες λάμπες της Sengled.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για εταιρία που προσφέρει διάφορα προϊόντα φωτισμού, τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος επιλογών, αφού άλλα δουλεύουν με το δικό τους hub, όπως το Philips Hue οικοσύστημα, αλλά και μέσω Wi-Fi και άλλα αποκλειστικά μέσω Bluetooh. Στη γκάμα αυτή έρχεται τώρα να προστεθεί η νέα Smart Health Monitoring λάμπα.

Πρόκειται για ένα μοντέλο με Wi-Fi και Bluetooth, το οποίο μπορεί να παρακολουθεί την υγεία σας, κάνοντας χρήση radar τεχνολογίας. Αναλυτικότερα, έχει σχεδιαστεί κυρίως για το υπνοδωμάτιο και είναι ειδικά εξοπλισμένη για να καταγράφει διάφορα στατιστικά που αφορούν την υγεία σας. Για παράδειγμα, η λάμπα μπορεί από το ταβάνι να μετρήσει τους καρδιακούς σας παλμούς και την θερμοκρασία του σώματός σας και έτσι ξέρει ακριβώς πότε κοιμάστε, καταγράφοντας σχετικές πληροφορίες.

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να εξοπλίσετε ολόκληρο το σπίτι σας με τέτοιες λάμπες, κάτι που δημιουργεί ένα mesh δίκτυο. Έτσι, οι λάμπες μπορούν να δημιουργήσουν έναν ψηφιακό χάρτη του σπιτιού σας και να ανιχνεύσουν την κίνησή σας εντός αυτού. Η εταιρία σημειώνει ότι το χαρακτηριστικό αυτό είναι αρκετά χρήσιμο, καθώς μπορεί να εντοπιστεί αν κάποιος έχει πέσει μέσα στο σπίτι του και είναι μόνος, για παράδειγμα στην περίπτωση κάποιου ηλικιωμένου.

Για την ώρα η Smart Health Monitoring λάμπα της Sengled είναι ακόμη υπό ανάπτυξη και έτσι η τιμή της παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, η κυκλοφορία της είναι προγραμματισμένη για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Tags: