Δε χρειάζεται να αγγίξετε καν τη νέα έξυπνη βρύση της Moen

Φέρνοντας λίγη ακόμη τεχνολογία στην καθημερινότητα
04 Ιανουαρίου 2022 10:00
Δε χρειάζεται να αγγίξετε καν τη νέα έξυπνη βρύση της Moen

Βρισκόμαστε και επίσημα σε ρυθμούς CES 2022, με τις αποκαλύψεις προϊόντων τεχνολογίας να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, τα φώτα της δημοσιότητας είδε η νέα έξυπνη βρύση της Moen.

Αναλυτικότερα, η αμερικανική εταιρία παρουσίασε την Moen Smart Faucet with Motion Control. Πρόκειται για μια έξυπνη μπαταρία/βρύση για το μπάνιο ή την κουζίνα, η οποία δεν έχει πόμολο/χερούλι. Ναι, μπορεί το άνοιγμα της βρύσης να είναι πλέον κάτι που γίνεται σχεδόν ενστικτωδώς, ωστόσο η Moen έρχεται να προτείνει μια πιο σύγχρονη εναλλακτική. Η βρύση, λοιπόν, διαθέτει αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης και έτσι δε χρειάζεται καν να την αγγίξετε για να ενεργοποιηθεί.

Αντιθέτως, κάνοντας συγκεκριμένες χειρονομίες με τα χέρια σας, μπορείτε να ελέγξετε τόσο το άνοιγμα και το κλείσιμο της βρύσης, όσο και την ροή του νερού. Φυσικά, υπάρχει και έλεγχος της θερμοκρασία με άλλες χειρονομίες. Swipe Up για να κλείσει η βρύση; Γιατί όχι;

Αξίζει να σημειωθεί πως η βρύση θα έχει και δική της mobile εφαρμογή για το Android ή το iOS smartphone σας, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε την προεπιλεγμένη θερμοκρασία καθώς και να προσαρμόσετε τις χειρονομίες. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποια έξυπνη βρύση από τη Moen, αφού στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει και μοντέλα με φωνητικές εντολές.

Τα χαρακτηριστικά αυτά θα υπάρχουν και στο νέο μοντέλο με το Motion Control. Έτσι, θα μπορείτε να μιλάτε στη βρύση σας μέσα από την Alexa της Amazon ή με το Google Assistant, για να ζητήσετε ακριβής θερμοκρασία σε βαθμούς κελσίου ή για να ρίξει η βρύση συγκεκριμένη ποσότητα νερού π.χ. μια κούπα.

Στην αγορά θα καταφθάσουν τέσσερις παραλλαγές. Δύο μοντέλα χωρίς χερούλι και δύο που θα προσφέρουν και παραδοσιακό έλεγχο. Η τιμή της εν λόγω έξυπνης βρύσης ξεκινά από τα $675 και διαμορφώνεται ανάλογα το σχέδιο και τα υλικά κατασκευής, με την διάθεσή της να ξεκινά τον Απρίλιο του 2022.

Tags: