Η ASUS έφτιαξε αντάπτορα για DDR4 μνήμες RAM σε DDR5 μητρικές

Εμπρός….πίσω;
03 Ιανουαρίου 2022 13:26
Η ASUS έφτιαξε αντάπτορα για DDR4 μνήμες RAM σε DDR5 μητρικές

Μια από τις νέες τεχνολογίες που έφεραν στο προσκήνιο οι Z690 μητρικές και οι Alder Lake επεξεργαστές της Intel είναι οι DDR5 μνήμες RAM. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με πολλά εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για το χτίσιμο ενός υπολογιστή σήμερα, όπως για παράδειγμα οι κάρτες γραφικών, η παγκόσμια έλλειψη chips έχει στείλει τις τιμές στα ύψη, με την διαθεσιμότητα να είναι περιορισμένη.

Έτσι, λοιπόν, η ASUS έρχεται να δώσει μια ανορθόδοξη λύση στο πρόβλημα. Συγκεκριμένη, προσφέρει την ενναλακτική σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν τις DDR4 μνήμες που ενδεχομένως έχουν ήδη, με τη νέα τους high-end Z690 μητρική που υποστηρίζει μόνο DDR5, όσο περιμένουν να πέσουν οι τιμές. Ποια είναι η λύση αυτή; Ένα DDR4 σε DDR5 αντάπτορας.

Ναι, καλά διαβάσατε. Η πρόταση της εταιρίας παρακάμπτει την διαφορετική εγκοπή, καθώς και όλες τις υπόλοιπες hardware διαφορές, με ένα ψηλό PCB που αναλαμβάνει την μετατροπή. Φυσικά, μιας και οι ταχύτητες των μνημών RAM είναι εξαιρετικά γρήγορες, ακόμα και το μήκος των κυκλωμάτων παίζει ρόλο στο latency. Επομένως, πρόκειται για μια εναλλακτική, παρά για κάτι πιο μόνιμο, ειδικά για όσους αναζητούν την μέγιστη δυνατή απόδοση.

Για την ώρα, το εγχείρημα είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, οπότε είναι άγνωστο αν θα καταλήξει όντως σε κάποιο προϊόν για το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Ωστόσο, η ιδέα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα για τους hardware enthusiasts και έτσι αν θέλετε να δείτε ένα πρωτότυπο της ASUS εν δράσει, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του YouTuber Bing μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: