Η Apple πετά λεφτά στους υπαλλήλους της για να τους κρατήσει

Τεράστια τα φετινά bonus
30 Δεκεμβρίου 2021 09:30
Η Apple πετά λεφτά στους υπαλλήλους της για να τους κρατήσει

Το να προσλάβεις νέους υπαλλήλους είναι εύκολο, ειδικά σε μία περίοδο κρίσης όπως η τωρινή. Το τα κρατήσεις όμως τους κορυφαίους υπαλλήλους σου δεν είναι τόσο εύκολο και για αυτό το λόγο η Apple προσφέρει φέτος τεράστια bonus για να τους αποτρέψει από το να εγκαταλείψουν την εταιρία για πιο…πράσινα λιβάδια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple προσπαθεί να κρατήσει τους ικανούς μηχανικούς και προγραμματιστές προσφέροντας bonus που κυμαίνονται από $50.000 έως και $180.000 στον καθένα. Αξίζει να σημειωθεί όμως πως το bonus δεν είναι σε μορφή μετρητών, αλλά σε μετοχές της εταιρίας με τετραετή διάρκεια.

Αυτό σημαίνει πως για να πάρουν όντως το ποσό του bonus, οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν στην εταιρία για τέσσερα χρόνια ακόμα. Σημαντικό είναι το γεγονός πως αυτά τα bonus δεν είναι μέρος των συνηθισμένων πακέτων αποζημιώσεων που παρέχει η Apple κάθε χρόνο, αλλά κάτι έξτρα.

Στη Silicon Valley η προσέγγιση ικανών εργαζομένων από άλλες εταιρίες είναι κάτι συνηθισμένο και οι τεχνολογικοί κολοσσοί μάχονται για να αποκτήσουν τα λαμπρότερα μυαλά.

Tags: