Η Hyundai σταματά την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης

Καθώς κάνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά
30 Δεκεμβρίου 2021 08:57
Η Hyundai σταματά την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης

Ο κορεατικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai, είναι έτοιμος να αφήσει τις μηχανές εσωτερικής καύσης στο παρελθόν. Όπως αναφέρει το Electrek, η εταιρία κλείνει το τμήμα σχεδιασμού κινητήρων του κέντρου ερευνών της, με τους περισσότερους εργαζομένους να μετακινούνται σε σχετικά τμήματα ηλεκτροκίνησης, ενώ λίγοι θα παραμείνουν για τη βελτιστοποίηση των υπαρχόντων κινητήρων.

Ταυτόχρονα, οι εγκαταστάσεις της θα διαμορφωθούν για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα νέο κέντρο ανάπτυξης μπαταριών. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία θέλει να επιταχύνει τη μετάβασή της προς ένα ηλεκτρικό μέλλον, αφιερώνοντας την πλειοψηφία των πόρων της στις νέες τεχνολογίες.

Ο επικεφαλής έρευνας, Park Chung-kook ανέφερε πως η ηλεκτρικοποίηση είναι αναπόφευκτη και η γρήγορη μετάβαση της Hyundai στα ηλεκτρικά οχήματα θα εξασφαλίσει την κυριαρχία της στην αγορά.

Να σημειώσουμε πως η Νότια Κορέα έχει ένα πλάνο απαγόρευσης πωλήσεων οχημάτων που διαθέτουν μόνο κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030 και απαγόρευσης όλων των οχημάτων που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης – ακόμα και υβριδικά – μέχρι το 2035. Η Hyundai έχει ήδη ξεκινήσει την απόσυρση των diesels.