Αν ο Steve Jobs ζούσε ακόμα, Apple και Disney θα είχαν συγχωνευτεί

Δηλώσεις από τον πρώην CEO της Disney
26 Δεκεμβρίου 2021 10:19
Αν ο Steve Jobs ζούσε ακόμα, Apple και Disney θα είχαν συγχωνευτεί

Ο Steve Jobs πέρα από CEO της Apple, υπήρξε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Disney και παρόλο που τα αντικείμενα των δύο εταιριών ήταν πολύ διαφορετικά, είχαν πάντα πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Πού θα μπορούσε να είχε φτάσει λοιπόν αυτή η σχέση αν ο Steve Jobs ήταν ακόμα εν ζωή;

Ο πρώην CEO της Disney, Bob Iger, σε συνέντευξή του στο CNBC, πιστεύει ακράδαντα πως αν ο Jobs δεν είχε πεθάνει το 2011 και συνέχιζε στη θέση του CEO της Apple, σήμερα η εταιρία θα ήταν πολύ διαφορετική, αφού θα είχε συγχωνευτεί με την Disney.

Είμαι πεπεισμένος πως θα είχαμε αυτή τη συζήτηση και θα φτάναμε εκεί.

Να σημειώσουμε πως δεν έχουν υπάρξει επίσημες διαπραγματεύσεις ή κάτι απτό που να αποδεικνύει πως μία συγχώνευση των δύο κολοσσών υπήρχε στο τραπέζι. Ο Iger όμως θεωρεί πως ο Jobs εκτιμούσε την ιδέα συνδυασμού της “εξαιρετικής τεχνολογίας” με την “βαθιά δημιουργικότητα”. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να φανταστούμε πώς η Disney θα ταίριαζε στη συνολική στρατηγική της Apple, σίγουρα όμως μία τέτοια κίνηση θα είχε ενδιαφέρον και ίσως να μιλούσαμε σήμερα για μία πολύ διαφορετική εταιρία.