Το DuckDuckGo ετοιμάζει δικό του browser με έμφαση στην ιδιωτικότητα

Που είναι γρηγορότερος από τον Google Chrome
22 Δεκεμβρίου 2021 16:19
Το DuckDuckGo ετοιμάζει δικό του browser με έμφαση στην ιδιωτικότητα

Το DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που έχει καθιερωθεί ως μια εναλλακτική του Google που δίνει προτεραιότητα στην ανώνυμη περιήγηση και στην ιδιωτικότητα των χρηστών της. Τώρα, μέσα από το επίσημο blog της, η εταιρία του DuckDuckGo αποκάλυψε πως ετοιμάζει έναν browser για desktops, ο οποίος θα ακολουθεί τις ίδιες αρχές.

Να σημειωθεί πως το DuckDuckGo διαθέτει ήδη browsing εφαρμογή με έμφαση στην ιδιωτικότητα για τις mobile συσκευές, ωστόσο τώρα θέλει να προσφέρει και μια επιλογή για Windows και Mac χρήστες. Στην εν λόγω ανάρτηση, ο CEO της εταιρίας, Gabriel Weinberg, τόνισε πως οι πρώτες δοκιμές δείχνουν ότι το νέο αυτό πρόγραμμα περιήγησης είναι γρηγορότερο από τον Google Chrome, ο οποίος παραμένει ο δημοφιλέστερος με μεγάλη διαφορά.

Πως το καταφέρνει αυτό; Η ομάδα ανάπτυξης χρησιμοποιεί τις rendering μηχανές που παρέχουν πλέον τα Windows και macOS, αφαιρώντας όλα τα περιττά χαρακτηριστικά που έχουν οι υπόλοιποι browsers. Μάλιστα, από προεπιλογή ο browser αυτός θα προσφέρει ενισχυμένη προστασία της ιδιωτικότητάς, μπλοκάροντας τους περισσότερους trackers, ενώ θα διαθέτει και ένα απλό κουμπί που θα διαγράφει όλα τα δεδομένα περιήγησής σας με ένα κλικ.

Πρακτικά, ο DuckDuckGo browser θα χρησιμοποιεί τον κώδικα του Edge /Chromium για το rendering στα Windows και αντίστοιχα του Safari/Webkit στο macOS. Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες, όπως οι καρτέλες, οι σελιδοδείκτες, οι διαχείριση των κωδικών και η πλοήγηση έχουν δημιουργηθεί από την αρχή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Tags: