Απατεώνες έκλεψαν $150 χιλιάδες από NFT project μέσω Discord σε 10 λεπτά

Στην πλατφόρμα του συνιδρυτή του Twitch
22 Δεκεμβρίου 2021 10:05
Απατεώνες έκλεψαν $150 χιλιάδες από NFT project μέσω Discord σε 10 λεπτά

Μια νέα απάτη με λεία $150 χιλιάδες έλαβε χώρα στο Fractal. Πρόκειται για ένα μέσο πώλησης NFTs που σχετίζονται με παιχνίδια και δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή του Twitch, Justin Kan.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, hackers παραβίασαν το επίσημο Discord της πλατφόρμας, στήνοντας ένα scam για να κλέψουν κρυπτονομίσματα. Αυτό που έκαναν ήταν να στείλουν ένα link, το οποίο όταν το ακολουθούσαν οι χρήστες, τους ζητούσε να συνδέσουν τα crypto πορτοφόλια τους, με αντάλλαγμα ένα NFT. Βέβαια, αντί για κάποιον token, οι χρήστες είδαν τα αποθέματά τους σε Solana (SOL) cryptocurrency να εξαφανίζονται, με τους scammers να τα μεταφέρουν στον δικό τους λογαριασμό. Φυσικά, στο blockchain δεν υπάρχει 'undo' κουμπί και όλες οι συναλλαγές είναι μόνιμες. Κάπως έτσι λοιπόν, χτες, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, 370 χρήστες έχασαν συνολικά $150 χιλιάδες μέσα σε περίπου 10 λεπτά.

Ο Justin ενημέρωσε τους ακόλουθούς του στο Twitter λίγο αργότερα για το τι συνέβη και υποσχέθηκε να αποζημιωθούν όλοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση εκμεταλλεύτηκε τους χρήστες που ήθελαν να κάνουν πρώτοι ‘mint’ κάποια NFTs. Πρόκειται για την ορολογία που χρησιμοποιείται όταν κάποιος αγοράζει ένα token την στιγμή που δημιουργείται για πρώτη φορά, αντί να το αγοράσει στη συνέχεια από δεύτερους μεταπωλητές. Λίγο πριν το hack, η Fractal είχε ανακοινώσει πως θα κυκλοφορούσε μερικά νέα NFTs και έτσι οι χρήστες που ήθελαν να τα προλάβουν πρώτοι δεν ελέγξαν ιδιαίτερα που σύνδεαν τα ψηφιακά τους πορτοφόλια.

Επομένως, παρόλο που η τεχνολογία του blockchain στην οποία βασίζονται τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs είναι πολύ ασφαλής, η σπανιότητα και το κυνήγι από τους χρήστες για να προλάβουν, ανοίγουν πολλές διόδους για πιθανές επιθέσεις από hackers.

Tags: