Elon Musk: Θα πληρώσει $11 δις σε φόρους - Ίσως οι περισσότεροι στην ιστορία των ΗΠΑ

Ειδικοί μιλούν μάλλον για τον μεγαλύτερο φορολογικό λογαριασμό στην ιστορία της χώρας
20 Δεκεμβρίου 2021 19:42
Elon Musk: Θα πληρώσει $11 δις σε φόρους - Ίσως οι περισσότεροι στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Elon Musk κρατάει την υπόσχεσή του και θα πληρώσει κανονικά τους φόρους του, αλλά τώρα ο ίδιος έκανε γνωστό τον...τελικό λογαριασμό και δεν είναι καθόλου ελαφρύς.

"Για όσους αναρωτιούνται θα πληρώσω πάνω από $11 δισεκατομμύρια σε φόρους για φέτος" ανακοίνωσε ο Musk μέσα από το Twitter του στους 67 εκ. ακολούθους του. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC αυτό το ποσό είναι πιθανότατα ο "μεγαλύτερος μοναδικός φορολογικός λογαριασμός στην ιστορία των ΗΠΑ".

Να αναφέρουμε πως ο Musk δεν πληρώνεται με μισθό ή μπόνους για τη δουλειά του ως CEO της Tesla, με την ανταμοιβή του να γίνεται σε μετοχές. Όταν χρειάζεται χρήμα το δανείζεται χρησιμοποιώντας τις μετοχές τους ως ασφάλιστρο, κάτι που δεν επιφέρει την ίδια φορολογική επιβάρυνση. Πρόκειται για μια τακτική που έχει χαρακτηριστεί από πολιτικούς ως "παραθυράκι" για τους υπερπλουσίους. 

Όλα αυτά προέρχονται από την κίνηση του Musk να διεξάγει μια δημοσκόπηση στο Twitter, οπου οι χρήστες ψήφισαν να πουλήσει το 10% των μετοχών του από τη Tesla. Οι πιο παρατηρητικοί αναλυτές όμως αναφέρουν πως με το να πληρώσει τώρα ένα τόσο τεράστιο ποσό σε φόρους, θα γλιτώσει τον υψηλότερο φορολογικό δείκτη που θα φέρει το νομοσχέδιο "Build Back Better" των Δημοκρατικών" και το οποίο στοχεύει σε δισεκατομμυριούχους όπως ο Musk. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ProPublica o Musk πλήρωσε περίπου $455 εκατομμύρια σε φόρους, έχοντας δηλώσει εισόδημα $1.52 δισ. στο διάστημα μεταξύ 2014-2018. Ωστόσο την ίδια περίοδο είχε γίνει πλουσιότερος κατά $13.9 δις. 

 

Tags: