O Elon Musk είναι το "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το περιοδικό Time (ΦΩΤΟ)

Μια χρονιά ορόσημο για τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο
13 Δεκεμβρίου 2021 22:56
O Elon Musk είναι το "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το περιοδικό Time (ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε χρόνο -από το 1927- έτσι και φέτος το περιοδικό TIME επέλεξε το "Πρόσωπο της Χρονιάς" και για το 2021 είναι ο επικεφαλής και ιδρυτής των Tesla και SpaceX, Elon Musk. Η επιλογή του γνωστού περιοδικού διαδέχεται αυτήν του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden και της Αντιπροέδρου, Kamala Harris. 

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος διένυσε μια χρονιά-ορόσημο για την καριέρα του και τις επιχειρήσεις του, αφού η SpaceX σύνηψε αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με την NASA για την αποστολή των πρώτων αστροναυτών στη Σελήνη μετά το 1972. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ίδια εταιρία κατάφερε να στείλει στο διάστημα τέσσερις διαστημικούς τουρίστες, στέλνοντάς τους για πρώτη φορά σε τροχιά γύρω από τη Γη, χωρίς κανέναν επαγγελματία αστροναύτη στην κάψουλα Crew Dragon. 

Η άλλη του επιτυχημένη εταιρία, η Tesla είναι κυρίαρχος παίκτης στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τον Οκτώβριο έγινε μια από τις λίγες εταιρίες στον πλανήτη που η χρηματιστηριακή της αξία ξεπέρασε το 1$ τρισεκατομμύριο.

Η περιουσία του πλουσιότερου άνδρα -πλέον- στον πλανήτη εκτιμάται πάνω από τα $265 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το Forbes. 

Το εξώφυλλο του TIMES με τον Musk

Και λέμε εκκεντρικός μιας και ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει ποικίλων ειδών αντιδράσεις με τις δηλώσεις και τις απόψεις του, ενώ έχει καταφέρει να κινήσει τα νήματα των κρυπτονομισμάτων, μέσα από μερικά tweets. 

Tags: