Τρίτη πτήση για την Blue Origin με την κόρη του πρώτου Αμερικανού που πήγε στο διάστημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη πλήρης πτήση της εταιρίας
12 Δεκεμβρίου 2021 10:13
Τρίτη πτήση για την Blue Origin με την κόρη του πρώτου Αμερικανού που πήγε στο διάστημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τρίτη επανδρωμένη πτήση της Blue Origin στο διάστημα ήταν επιτυχής και για πρώτη φορά, η κάψουλα ήταν πλήρης με έξι άτομα στο πλήρωμα. Μία από τους επιβάτες ήταν η Laura Shepard Churchley, κόρη του Alan Shepard, του πρώτου Αμερικανού που πήγε στο διάστημα. Η ίδια και ο Michael Strahan, συμπαρουσιαστής του Good Morning America, ήταν καλεσμένοι του ίδιου τους Jeff Bezos. 

Οι υπόλοιποι επιβάτες πλήρωσαν για τη διαστημική τους βόλτα και είναι οι Lane Bess, επενδυτής τεχνολογίας, το παιδί του, Cameron Bass, γνωστός στο Twitch και ως MeepsKitten, ο Dylan Taylor, CEO της Voyager Space και ο Evan Dick, μηχανικός και πιλότος δοκιμών της Starfighters Aerospace.

Η αποστολή NS-19 ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα με τους επιβάτες να απολαμβάνουν λίγα λεπτά έλλειψης βαρύτητας πριν επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη. Η αποστολή ολοκληρώνει τις επανδρωμένες πτήσεις της Blue Origin για φέτος και ήταν ακόμα μία από τις πολλές που επιχείρησαν ιδιωτικές εταιρίες όπως η SpaceX και η Virgin Galactic.

Ήταν η πιο έντονη χρονιά στην ιστορία των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων. Μπαίνουμε σε μία νέα φάση δραστηριότητας που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά. Και αυτό δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό.