Η Google δε θα αυξήσει τους μισθούς για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό

Παρά τα κέρδη-ρεκόρ που σημείωσε
10 Δεκεμβρίου 2021 11:04
Η Google δε θα αυξήσει τους μισθούς για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό

Εδώ και πέντε σερί τρίμηνα η Google έχει αποκομίσει κέρδη-ρεκόρ, παρόλα αυτά όμως αποφάσισε πως δε θα αυξήσει τους μισθούς των υπαλλήλων για να ανταπεξέλθουν στον καλπάζοντα πληθωρισμό. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, όταν ο CEO, Sundar Pichai ρωτήθηκε από ένα εργαζόμενο για τη στάση της εταιρίας τη στιγμή που άλλες εταιρίες προχωρούν σε αυξήσεις 7% για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ανταπεξέλθουν όταν όλα στη χώρα γίνονται ακριβότερα.

Το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος Αποζημιώσεων, Frank Wagner λέγοντας:

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα meetings, όταν βλέπουμε τον πληθωρισμό να αυξάνει τις τιμές, βλέπουμε και αυξήσεις στο κόστος της εργασίας ή στις προμήθειες της αγοράς. Αυτά αυξήθηκαν περισσότερο πρόσφατα και το budget μας ανταποκρίνεται ανάλογα.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αγγίζει το υψηλότερο ποσοστό του σε 40 χρόνια και στην αμερικανική αγορά είναι συνήθης διαδικασία σε πολλές εταιρίες η αύξηση μισθών κάθε χρόνο για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό, μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως “ρύθμιση κόστους ζωής”.

Ο Wagner ανακοίνωσε πως όποιες τυχόν αυξήσεις μισθών, θα γίνουν βάσει των επιδόσεων και δε θα υπάρξει μία οριζόντια αύξηση σε όλους. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι υπάλληλοι που εργάζονταν από το σπίτι είδαν σε μερικές περιπτώσεις μείωση μισθού έως και 25% εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους ζωής.