Το 2022 θα μπορείτε να παίζετε παιχνίδια από το Google Play στο PC σας

Το Google Play Games για τα Windows είναι γεγονός
10 Δεκεμβρίου 2021 10:01
Το 2022 θα μπορείτε να παίζετε παιχνίδια από το Google Play στο PC σας

Η Google φαίνεται πως θα επεκτείνει το store της πέρα από τις Android συσκευές μέσα στο 2022, αφού όπως μάθαμε θα φέρει το Google Play Games στα Windows. Συγκεκριμένα, την επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσει μία εφαρμογή του Google Play που θα μπορεί να τρέξει σε Windows Laptops και Windows PC.

Ο Greg Hartrell της Google, μέσα από επίσημη δήλωσή του είπε:

Από το 2022, οι παίκτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους Google Play παιχνίδια σε περισσότερες συσκευές και εκτός από τα smartphones, tablets και Chromebook, θα έρθουν σύντομα και στα Windows.

Το Google Play Games έρχεται σε φορητούς υπολογιστές και σε desktops και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την πλατφόρμα μας, ώστε οι παίκτες να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο τα Android παιχνίδια τους.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Google έφτιαξε αυτήν την εφαρμογή μόνη της και δε συνεργάστηκε με την Microsoft ή το Bluestacks για να τη φέρει στα Windows. Παράλληλα, θα σας επιτρέπει να αλλάξετε πλατφόρμα απευθείας και να συνεχίσετε στο Windows PC σας, αν παίζατε πιο πριν από το κινητό ή το tablet σας.

Η Google κατά τη διάρκεια των The Game Awards υποσχέθηκε ότι η εφαρμογή θα καταφθάσει μέσα στο 2022, ενώ δεν έγινε γνωστό ποια τεχνολογία χρησιμοποιεί η εταιρία για να τρέχουν τα παιχνίδια, πάντως θα τρέχουν άμεσα από τον υπολογιστή σας, χωρίς να χρειάζεται cloud.

Αυτή είναι μια “ατόφια” εφαρμογή των Windows από την Google, η οποία υποστηρίζει Windows 10 και νεότερες εκδόσεις. Δεν έχει να κάνει με streaming. Η εφαρμογή της Google δε θα βασίζεται σε καμία ειδική ενοποίηση με τα Windows 11 και θα διανέμει επίσης η ίδια την εφαρμογή.